
רשימת ימינה בראשות איילת שקד הגיבה הבוקר (חמישי) להצהרתו המפתיעה של יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה לפיה יסייע לבני גנץ להקים ממשלת שמאל.
"אחמד טיבי ואיימן עודה יהפכו בקרוב מסוכנים של הרשות הפלשתינית בכנסת ישראל לסוכנים זרים של אבו מאזן בממשלת ישראל", אומרים במפלגה.
"אחרי שנים בהם הרשימה המשותפת חופרת מנהרת טרור לכנסת ישראל דרך השת"פ של עזמי בשארה עם חיזבאללה והשתתפות חנין זועבי במשט המרמרה התמיכה של איימן עודה בהקמת ממשלת שמאל היא תעודת הכשר לשר לענייני טרור בממשלת ישראל.
עכשיו יותר מתמיד חייבים להבין הבחירות הללו הם בין 'ימינה' גדולה בממשלת ימין חזקה או ממשלת שמאל בתחפושת של אחדות איימן עודה, גנץ-לפיד והחבר ליברמן".
עודה אמר כי הוא מוכן להמליץ על בני גנץ להרכבת הממשלה ולהצטרף לקואליציית מרכז-שמאל, כך דווח הבוקר (חמישי) בידיעות אחרונות. לפי הפרסום עודה גיבש שורה של דרישות ביחס לחברה הערבית ולתהליך המדיני, ואם מפלגת כחול לבן תעמוד בהן - הוא ימליץ עליה לראשות הממשלה.
בדיווח נכתב כי התנאים של עודה כוללים ארבעה תחומים: תכנון ובנייה, אלימות, רווחה ומדיני. הוא דורש בין היתר הקפאה של הריסת מבנים והלבנה של הבנייה בשטחים בבעלות פרטית, את ביטול חוק קמיניץ שהחמיר ענישה על עבירות בנייה, ובנייה של עיר ערבית חדשה. כמו כן נכתב שהוא דורש לבטל את חוק הלאום, ולחדש את המשא ומתן עם הפלסטינים.
