הרב רפי פרץ בעמדת ערוץ 7 בועידת בשבע להתיישבות

שר החינוך הרב רפי פרץ, מבכירי ''ימינה'', אופטימי באשר לאפשרות שהמחנה הלאומי ישיג 61 מנדטים, אך מזהיר מפני הצבעה למפלגות קטנות שלא עוברות את אחוז החסימה.

"אנחנו לאורך כל הדרך פעלנו בדרך הכי אחראית שאנחנו יכולים והיא איחודים. המטרה שלנו היא 61 ח"כים. אנחנו נמצאים במקום טוב ואם נצליח להביא עוד שניים או שלושה מנדטים - ננצח.

"במצב הזה, הדבר הכי קריטי, הוא לא להצביע למפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה. המשמעות של הצבעה למפלגות כאלה היא הצבעה לשמאל", מצהיר פרץ בראיון לערוץ 7.

לדעתו קמפיין הגעוואלד של הליכוד מיותר ויש להתרכז בהרחבת הגוש. "אני מאמין שהשפיות תהיה הדבר הכי נכון כאן. אנחנו מדברים על ניצחון הימין. אם יעברו קולות מהליכוד לימינה ומימינה לליכוד, זה לא ניצחון הימין. אם נמשוך את כל הקולות שאפשר יחד נביא את הרוב וכך ננצח".

פרץ שולל ישיבה בממשלה שיעמוד בראשה בני גנץ, למרות הידידות האישית ביניהם. "בני מביא איתו שובל גדול של שמאל. זה לא עניין אישי עכשיו. שמאל, פירושו של דבר שארץ ישראל בסכנה, שהזהות היהודית הופכת להיות ליברלית וחילונית. אנחנו צריכים ללכת על הדרך שמחזקת ושומרת על ארץ ישראל ועל ההגדרה של הזהות היהודית שלנו. זה יקרה רק עם ימין חזק בראשותו של נתניהו".

הרב פרץ נשאל על התקרית לאחר האזכרה בחברון בה נראתה אורית סטרוק זועמת על ראש הממשלה שלא הביא עימו בשורות בנוגע לבנייה בשוק ולהנגשת מערת המכפלה, כשמקביל פרץ מנסה להרגיעה.

"הייתי בחברון אתמול והיתה לי גאווה גדולה להיות שם כנציג ממשלת ישראל ולבטא את המהפך הגדול שלנו, מגלות לגאולה. לראות את ראש הממשלה עומד ומדבר על חברון שהיא שלנו לנצח זה היה נפלא. ברור שאני גם רוצה ריבונות על חברון ואת 70 יחידות הדיור שאפשר לבנות בשוק ואת הנגישות למערת המכפלה. ראש הממשלה שלנו היה שם, ואנחנו מצפים שהוא יפעל", מבהיר פרץ.

לשאלה כיצד הוא מתייחס לחיקוי שלו ושל רעייתו בתכנית 'ארץ נהדרת' עונה שר החינוך, "לא ראיתי את זה ואני לא מתכוון לראות. זה לא כל כך מעניין וגם קצת מגוחך בעיני שלוקחים דמות ומנסים לעשות ממנה הצגות".

על רקע פרסומים על התערבות אשתו בחייו הפוליטיים אמר פרץ כי "זו לא בחישה. אשתי מעורבת, אני מדבר איתה וחושב איתה וברוך ה' שאני יכול להתייעץ איתה. היא יחד איתי, אנחנו חושבים על דברים יחד ואני מחליט החלטות לפי המציאות בשטח".