כרך שני בסדרת הספרים 'כשרות כהלכה' רואה אור בימים אלו, בהוצאת מכון כושרות באלון מורה.
כרך זה מצטרף לחלק הראשון שבו נאספו מאמרים שונים בתחום הכשרות, ונחל הצלחה רבה בקרב בני הישיבות ואנשי הכשרות.
תחום טכנולוגית המזון מתקדם ומתפתח כל העת, המיכון החדיש והמורכב, השימוש בחומרי גלם חדשים שמתעוררות מחלוקות על כשרותם, מהפכת הייבוא של חומרי גלם מכל חלקי העולם, השפעתם של עלויות ייצור ושיווק המכתיבות את כללי המשחק – כל אלו מעלים אתגרים הלכתיים חדשים שהעיסוק התורני בהם עד כה בספרות התורנית דל.
בעבר על מנת להעניק כשרות די היה לכל רב עיר או מושב להכיר את הפעילות בעירו, כיום יש צורך בהיכרות רחבה עם תהליכים מכל רחבי העולם, תוך הבנה שהשינויים שחלו בעולם התעשייה בכלל ובעולם הכשרות בפרט, מחייבים שינוי בגישה ובחשיבה, והתחשבות של פסיקות הלכתיות הלכה למעשה.
בכושרות מדגישים שמטרת הספר היא להגיש לפני הקורא הלכה ברורה ומסודרת, מתוך "אסוקי שמעתא אליבא דהלכתא", לרדת אל עולם המעשה, להכיר את פרטי המציאות ומתוך העושר ההלכתי המצוי בספרות ההלכה ובחיבורי הפוסקים – לבנות התייחסות ראויה ועדכנית אל המציאות המתחדשת ולהפיק הדרכות ונהלי כשרות המותאמים לשוק המודרני והגלובאלי.
בספר יש חידוש משמעותי בלימוד הלכות כשרות, הוא אינן מובנה כספר הלכות על הסדר כי אם כקובץ מאמרים מרבנים שונים, כל אחד מומחה בתחומו, שמגישים לקורא לימוד שיטתי מסודר בתחום מומחיותם.
רוב המאמרים שלוקטו בספר זה נכתבו על ידי רבני "כושרות" ועליהם נוספו מאמרים מפרי עטם של רבנים ומומחי כשרות נוספים, כולם עוסקים ומכירים היטב את עולם הכשרות המפותח כיום, וממקומם התורני הם מנחים אותנו בהדרכות מסודרות ומאירות, איך להתייחס לשינויים, איך לפעול בצורה הראויה מלכתחילה, ואיך להתייחס למציאות בדיעבד או בספק.
הכרת המציאות בשטח היא תנאי בסיסי לתת כשרות בעולם תעשייתי מודרני, בכושרות מקווים כי "הספר יתן מענה לצורך הקיים כיום להיכרות בין ההלכה והמעשה כשהם חבוקים יחד".
בכושרות מציינים כי הכרך השלישי כבר נמצא בעבודה בקרב רבני המכון, ומקווים שהסידרה תעלה את המודעות לנושא הכשרות במכלול הנושאים העולים ומתבררים בכרכים השונים.