
יהודי אמריקני המקורב להתיישבות ביו"ש הוא זה אשר עומד ככל הנראה מאחורי הקמפיין שקרא להחרמת הבחירות במגזר הערבי בבחירות 2019 מועד א', כך דווח הערב (חמישי) בחדשות 12.
בעקבות הדיווח שיגרה ח"כ עאידה תומא סלימאן מכתב ליועמ"ש בו היא דורשת לפתוח בחקירה פלילית בעקבות הדיווח.
"החשדות העולות מהכתבה הן חמורות כשלעצמן. מימון 'מסתורי' של תכנים כאלה או אחרים, בסכומים של מאות אלפי שקלים במהלך מערכת בחירות, אינו דבר של מה בכך ומהווה עבירה על חוק מימון המפלגות... ומעלה חשד לניסיון הטיית תוצאות בחירות, דבר שמחייב בדיקה מעמיקה וחקירה ממצה בהקדם. הפצת מסרים ופרסומים לציבור בוחרים מסוים, בשפה שלו, בהקשר הפוליטי הנתון, במטרה להשפיע עליהם ולהטעות אותם, ולקרוא להם להימנע מהצבעה היא פעולת בחירות אסורה בניגוד לחוק ולדיני הבחירות", ציינה.
"בנוסף לכך, אין לנתק את הנטען בכתבה מהאווירה התוססת והמסיתה נגד האזרחים הערבים בשנים האחרונות בכלל ובסמוך למערכות בחירות בפרט, כשהסתה ודה- לגיטימציה נגד הציבור הערבי ונציגיהם הופכים לקמפיין בחירות לכל דבר ועניין בקרב מפלגת השלטון ומפלגות הימין", הוסיפה תומא-סלימאן.
בעקבות הפרסום אמר ח"כ אחמד טיבי, "הערב נחשפה הפרקטיקה הפאשיסטית של משטרת המחשבות מבית היוצר של הימין שרוב רובו של הקמפיין שלהם מבוסס על שנאה והתערבות בוטה בהליך הבחירות ובחירתם של של האזרחים הערבים".
לדבריו, "מסע הפחדה זה ידרבן את המצביעים הערבים לקום ולהצביע נגד מי שמנסה לשלול מהם את זכותם להצביע. זכותנו להצביע וחובתנו להצביע".
מרשימת המחנה הדמוקרטי נמסר, "חשיפת חדשות 12 על מעורבות גורמי ימין קיצוני בניסיון לעודד תנועת חרם כנגד הבחירות בחברה הערבית, יונקת ממורשת נתניהו. הדמוקרטיה הישראלית בסכנה. ידו של נתניהו הורמה כנגד שלטון החוק, כנגד זכויות האזרח, כנגד מגילת העצמאות. בבחירות האלה חייבים לעצור את נתניהו והכהניסטים".

