אחרי שבת בפתח תקווה במהלכה סייר בין בתי כנסת וקהילות בעיר, הגיע שר התחבורה וחבר הקבינט הביטחוני, בצלאל סמוטריץ', לישוב בית אל בחבל בנימין במאבק על כל קול בבחירות שיערכו ביום שלישי.
סמוטריץ' תקף את הליכוד ואת ראש הממשלה נתניהו על ניסיונם לגרום לבוחרי הימין לנהור לליכוד במקום לימינה: "המצב שלנו מאוד לא טוב בסקרים. צריך לזכור שלאורך כל מערכות הבחירות האחרונות הליכוד תמיד גמר עם הרבה יותר גבוה ממה שהיה לו בסקרים ואנחנו גמרנו עם הרבה יותר נמוך ממה שהיה לנו בסקרים. השתיה הזאת של נתניהו הורגת אותנו ותפגע מאוד מאוד ביכולת ההשפעה שלנו"
הוא מציין את פעילותה של יו"ר ימינה במשרד המשפטים ותוהה האם יש בליכוד מישהו שהיה יכול לפעול באותה יעילות: "דמיינו לעצמכם איזה שר בליכוד אתם חושבים שיעשה טוב יותר ממה שעשתה איילת כשרת משפטים וממה שעבדכם הנאמן עשה ויעשה וממה שעשו ויעשו אחרים. אם אנחנו רוצים להיות שותפים בכירים בממשלה הבאה ולהחזיק בעמדות מפתח משמעותיות ולהוביל את מדינת ישראל ואת הציונות הדתית קדימה, אנחנו חייבים להיות גדולים וחזקים".
סמוטריץ' דוחה את קריאת נתניהו להצביע לליכוד על מנת שהיא תהיה המפלגה הגדולה ומכנה זאת ספין: "הטיעון של נתניהו על המפלגה הגדולה הוא טיעון לא נכון ולא אמיתי. מה שקובע זה גודל הגוש. אין משמעות לשאלה מי המפלגה הכי הגדולה. נתניהו היה ראש המפלגה הכי גדולה רק לפני שלושה חודשים ולא הצליח להרכיב ממשלה, ציפי לבני היתה ראש המפלגה הכי גדולה עם 29 מנדטים וקדימה לא הצליחה להרכיב ממשלה. מה שקובע זה גודל הגוש, בתוך הגוש אין שום משמעות לגודל המפלגה הגדולה".
"אין שום הבדל ביחס ליכולת להרכיב ממשלת ימין בין עם הליכוד יהיה 30 מנדטים ואנחנו 10 או שהליכוד יהיה 35 ואנחנו 5, ההבדל היחידי הוא האם תקום ממשלה ימין אמיתית והאם אנחנו נהיה גדולים חזקים ומשפיעים בתוכה. אל תקנו את הספינים של נתניהו זה נועד להרוג את הציונות הדתית. הוא עשה את זה תמיד. הוא רוצה אותנו קטנים וחלשים אסור לנו להתפתות".
השר סמוטריץ' מזהיר מאפשרות שנתניהו ישתמש בקולות הימין כדי להקים ממשלת אחדות: "אם נתניהו מסתכל על המנדטים שלו לבד זה אומר שכוונתו ללכת אחר כך לממשלת אחדות, אז הוא יהיה הכי גדול ויקים ממשלת שמאל עם גנץ עם לפיד ועם סתיו שפיר שרת חינוך. אם אתם לא רוצים את זה תצביעו לנו".
אחרי שביום שישי ראש הממשלה התייצב בצורה ברורה ואמר כי עוצמה יהודית לא תעבור את אחוז החסימה מסביר סמוטריץ' על הסכנה שהוא רואה בהצבעה לעוצמה: "אין היום איום גדול יותר על המשך שלטון הימין וחס וחלילה עליית ממשלת שמאל אנטי-דתית, מזריקת קולות של הימין לפח. יש רוב בציבור לימין אם התוצאות של הבחירות ישקפו את הרכב האוכלוסייה תהיה כאן ממשלת ימין ואני מזכיר בבחירות האחרונות אם לא היינו זורקים קולות לפח בימין החדש ובזהות הייתה ממשלת ימין גם בלי ליברמן של 64 מנדטים. אין איום גדול יותר מזריקת קולות לפח. לא אנחנו אומרים את זה גם נתניהו אחרי הרבה מאוד סקרים וסקרי עומק אומר שהם לא עוברים את אחוז החסימה".
השר הרחיב והסביר מה הביא אותו למסקנה שעוצמה יהודית לא תעבור את אחוז החסימה: "בבחירות האחרונות ביחד - בית יהודי, איחוד לאומי ועוצמה - הבאנו 160 אלף קולות מאיפה עוצמה יביאו 140 אלף קולות? אפשר להתווכח האם מתוך ה-160 האלה הם הביאו 15 או 30 או 70 אלף כמו שהם טוענים וזה בכלל לא רלוונטי מאיפה הם יביאו עוד 70 אלף קולות? גם אם 20 אלף חבר'ה שלנו 'יגלו אחריות' כאילו וינסו להציל אותם אז הם לא יזרקו 60 קולות לפח הם יזרקו 100 אלף קולות לפח. ועל הפער הזה תקום או תפול ממשלת הימין הבאה. אל תתפתו לספינים".
"ההשפעה שלהם על הסקרים גדולה זה תמיד ככה קבוצות קטנות ומגובשות משתתפות בסקרים הרבה מעבר לחלקם באוכלוסייה ולכן הם מטות את הסקרים, אנחנו רואים את זה בסקרי העומק שלנו והליכוד רואה את זה בסקרי העומק שלנו. לנתניהו היה האינטרס הכי גדול ולכן הוא חיכה עד הרגע האחרון. הוא רוצה להקטין אותנו קטנים חלשים וכנועים. ולכן הוא רצה את עוצמה והוא הבין שאין שום סיכוי שהיא תעבור ומי שמצביע לעוצמה יהודית מצביע לשמאל והוא צריך לדעת את זה. וזה לא כי אני לא אוהב אותם. רצינו שירוצו איתנו. התחננו בפני איתמר תבוא ותחתום הצענו לו הצעות טובות ומכובדות והוא בחר ללכת לבד הריצה העצמאית שלהם עכשיו חסרת אחריות. השאלה היא האם הם יזרקו לפח שני מנדטים או שלושה וחצי ועל זה תקום ותיפול ממשלה".
שימו את הקול שלכם במקום שב-100 אחוז ישפיע יעבור את אחוז החסימה ויהיה חלק מגוש הימין שבעזרת ה' ינצח בבחירות הבאות. אנחנו על הקשקש אסור לקחת סיכונים על עתידה של מדינת ישראל".
לשאלה האם יש הבדל מהותי בהצבעה לו או לעוצמה הוא משיב: "עוצמה יהודית לא יותר ימנית מאיתנו, לא יותר תורנית מאיתנו זה הבל הבלים. אנחנו ב"ה באים עם קבלות על עשייה בארבע שנים. אין מפלגה בגודל שלנו שהשפיעה כל כך הרבה שמשכה את כל הממשלה למדיניות הימנית שלנו בתחומים המדיניים, ההתיישבותיים והביטחוניים וגם בתחומי הזהות היהודית של מדינת ישראל. אין שרים שהיו אפקטיביים יותר במשרדים שלהם מאשר השרים שלנו. תנו לנו את הכוח להמשיך. עוצמה לא טובים ממנו במהות אבל הם בעיקר לא עוברים את אחוז החסימה וזה מה שיפיל את שלטון הימין".
סמוטריץ' שב ומזהיר משאננות ומהצבעה למפלגות שלא עוברות אחוז החסימה: "אני לא חושב שמאז 92 הייתה מערכת בחירות כל כך קריטית אנחנו בצומת דרכים משמעותי ממש להיות או לחדול בכל הדברים שחשובים לנו. צאו להצביע ותביאו את הנשים והילדים והמשפחה והשכנים והשותפים לעבודה וללימודים. לא יכול להיות מצב שאצלנו בציונות הדתית 35 אחוז לא יצביעו. אין דבר כזה. אנחנו צריכים להגיע ל-85 ו-90 אחוזי הצבעה".
"אין סיכוי לבחירות שלישיות אף אחד לא ייקח את המדינה לעוד סבב זה חוסר אחריות ולכן צריך בשלושה הימים האחרונים פשוט להתאבד ושכל אחד ייקח אחריות על כל המעגלים שלו. אין אחד ממי שצופה בנו שאין לא 100 או 200 איש במעגלים הקרובים שהוא יודע לדבר איתם ולהביא אותם לקלפי זאת המחויבות. תלמיד הישיבה שלומד באילת או קרית שמונה וצריך לנסוע יום שלם הלוך ושוב. הסבתא שבבית אבות בירושלים ורשומה בפ"ת וצריך לקחת הלוך ושוב אסור לנו לעשות לעצמנו הנחות בעניין הזה שלא נבכה אחר כך חס וחלילה ארבע שנים".

