
בכיר 'כחול לבן', חבר הכנסת יאיר לפיד, מגיב בזלזול להצהרתו של ראש הממשלה נתניהו אודות כוונתו להחיל ריבונות גם בקרית ארבע.
בראיון ל'העולם הבוקר' בערוץ 13 תוהה לפיד מה מנע מנתניהו לבצע את כל מהלכי הריבונות שעליהם הוא מדבר כעת, בבקעת הירדן ובקרית ארבע במהלך כל 13 שנותיו כראש ממשלה.
כאשר נשאל לעמדתו שלו בסוגיית הריבונות הבהיר כי הוא מתנגד לכל מהלך חד צדדי. "מילא שעושים תעלולי בחירות, אבל שיעשה תעלולי בחירות מוצלחים. זה לא מוצלח. המגבלה של ראש ממשלה בזמן בחירות היא ששואלים את ראש הממשלה למה הוא לא עשה את זה עד עכשיו. אין לו חידושים. הבעיה של נתניהו היא שהוא יותר מדי זמן בתפקיד וזה לא בריא".
על מונח 'ממשלת אחדות חילונית' מזכיר לפיד כי גם במפלגתו יש חברי כנסת דתיים ואין כל כוונה לקבוע שדתיים אל יהיו שותפים לממשלה, אלא שהממשלה תקדם סט ערכים הכולל לימודי ליבה שיאפשרו פרנסה שלא על גבו של הציבור, תחבורה ציבורית בשבת באזורים חילוניים, שוויון בגיוס, נישואים אזרחיים ומחיקת הבלעדיות של הרבנות.
"זה לא פסילה של בני אדם או של מפלגות", אומר לפיד הקובע כי מי שמסית הם חברי הכנסת החרדים המכנים אותו עמלק והיטלר ולא הוא שמעולם לא דיבר איתם שלא בנימוס על אף המחלוקת ביניהם.
