סיעת כחול לבן התכנסה בצהריים (חמישי) לישיבת סיעה ראשונה מאז הבחירות לכנסת שנערכו שלשום, ובצל אי הבהירות בנוגע למצב הפוליטי.
ח"כ יאיר לפיד, מס' 2 ברשימה, תקף בפתח הישיבה את ראש הממשלה נתניהו, וטען כי הוא לבדו מכשיל את הקמתה של ממשלת אחדות ליברלית רחבה.
"אם ביבי יזוז הצידה, תהיה פה ממשלת אחדות. ממשלה עם כל מי שמאמין שצריך פה נישואין אזרחיים, ביטול חוק המרכולים, תחבורה בשבת. בלי כתבי אישום ובלי שחיתות. ולאור מה שקורה עכשיו, ממשלה שתשנה את חוק הבחירות, כדי שאי אפשר יהיה לגרור אותנו לבחירות כל שלושה חודשים", תקף לפיד.
לדבריו, "זו המטרה של בלוק הסחטנים והקיצונים שהוא הקים אתמול. זו מטרת כל הספינים שהוא זרק לאוויר בשעות האחרונות".
"העם לא נתן בו אמון – הוא מנסה להחליף את העם. כמו המפ"איניקים ב-77. העם לא רוצה אותו, הוא רוצה להחליף את העם. אסור לתת לו לגרור אותנו לעוד מערכת בחירות", הוסיף לפיד.
לפיד הדגיש, "המטרה שלנו היא להקים ממשלת אחדות ליברלית.זו המטרה שלנו. על זה הלכנו לבחירות. כדי להקים ממשלת אחדות ליברלית. עם ליברמן. עם הליכוד בלי נתניהו. עם שותפים נוספים. אדם אחד נמצא בינינו לבין הממשלה הזו. זה מה שרוצים רוב אזרחי מדינת ישראל. זה מה שהם בחרו בקלפי. זו הסיבה שאנחנו המפלגה הגדולה בישראל".

