אסף שעתל ז"ל
אסף שעתל ז"לצילום: באדיבות המשפחה

אסף ז"ל, בנם הבכור של עמרם ויערה שעתל, היה תינוק מלא חן ושמחת חיים. בהיותו בן 8 חודשים מצאו אותו הוריו במיטתו ללא רוח חיים כאשר סיבת הפטירה אינה ידועה (מוות בעריסה).

למרבה הטרגדיה לא היה זה האסון הראשון שפקד את המשפחה: 3 חודשים בלבד קודם לכן אביה של יערה שהיה מפקד בית הספר הארצי לכבאות והצלה, ינון יצחקי ז"ל, נהרג בתאונת דרכים. 7 שנים לפני כן בתאונה אחרת נהרגה בתו הגדולה נטע - אחות של יערה.

למרות האסונות בני הזוג שעתל בחרו להמשיך בחיים, נולדו להם שני ילדים נוספים והם הצטרפו ליישוב הצעיר סנה שבחבל בנימין.

אחרי שנים של חשיבה על הדרך הנכונה להנציח את אסף החליטו ההורים לפעול להקמת גן שעשועים שיקרא על שמו ביישוב סנה: "אסף היה ילד שמח, אהוב ומיוחד מאוד. כל אדם שראה אותו העלה חיוך על הפנים. רצינו למצוא הנצחה שונה ומיוחדת, המתאימה לאופי המיוחד שלו, שתעניק שמחה ואושר לאחרים. הרעיון לפינת הנצחה בגן השעשועים בישוב, התפתח כבר כמה חודשים ויצא לאחרונה לאור".

לכבוד המיזם נפתח קמפיין גיוס המונים וההורים קוראים לתמוך ולסייע: "אנחנו מרגישים שזו הדרך הראויה והמרגשת ביותר לזכור את אסף שלנו. לראות ילדים ומשפחות שלמות נהנים ושמחים בפינה לזכרו, יהיה משמעותי ומרגש מאד. לראות את שני הילדים המתוקים שלנו משחקים במקום בו מונצח אחיהם הבכור, יהיה מרגש כפליים. תהיה זו הוכחה לחיים, להמשכיות ולתקווה. אנחנו מודים מקרב הלב לכל מי שתרם ונתן את חלקו המשמעותי בפרויקט החשוב הזה, ריגשתם אותנו מאוד. נשמח לכל תרומה נוספת שתעזור לנו להנציח ולזכור את אסף שלנו".

היישוב סנה שבו מתגוררת משפחת שעתל מוכר גם בשם בני אדם. הוא הוקם לפני 15 שנים כ-3 ק"מ מזרחית ליישוב אדם בסיוע מועצת מטה בנימין ומשרד השיכון. מאז הקמתו ניצבים אתגרים רבים בפני המתיישבים אשר משקיעים ממיטב כספם וזמנם עבור הקמת ופיתוח היישוב.

היום מונה היישוב כ-45 משפחות וקרוב ל-200 ילדים, והוקמו ביישוב מוסדות חינוך מגיל לידה ועד גן חובה, בית כנסת, מקוה נשים וגברים וכן נבנו בתי קבע. עם זאת, עדיין ישנם צרכים בסיסיים שאין להם מענה ראוי כמו תשתיות חשמל ומים, כבישי אספלט ומרחבי משחק עבור ילדי היישוב.

לאחרונה יצאו התושבים בקמפיין גיוס להקמת גן שעשועים עבור ילדי היישוב שיאפשר להם לפתח מיומנויות מוטוריות וחברתיות החשובות כל כך להתפתחותם ומקום מפגש ומשחק קהילתי.

תושבי היישוב מצטרפים לבקשת חבריהם משפחת שעתל בהנצחת בנם אסף ז"ל באמצעות הקמת הגן עם פינה לזכרו, וקוראים לכל מי שחשובים לו ערכי יישוב הארץ וחלוציות לקחת חלק בהקמת הגן ולהשתתף בהנצחה המיוחדת.

להשתתפות ותרומה למיזם לחצו כאן