
2 סועדים הובלו לחדר הלם של המחלקה לרפואה דחופה (חדר מיון) של המרכז הרפואי איכילוב בתל אביב בעקבות הרעלה מדג טונה.
אישה בת 41 הגיעה במצב קשה מאוד לאחר איבוד הכרה במצב של שוק עמוק. גבר כבן 34 הגיע במצב קל עם כאבי ראש, דפיקות לב מואצות בעקבות הרעלה.
השניים דיווחו כי אכלו לפני הפגיעה סלט וכריך טונה בסניף ארומה שרחוב דרך בגין בתל אביב.
לדברי ד"ר דניאל טרוצקי, מנהל חדר המיון באיכילוב, "השניים הגיעו בעקבות תגובה אלרגית חריפה שמקורה בהרעלה מהדג טונה אותו אכלו בשם 'הרעלת מזון סקרומבואידית'. מיד עם הגעתם הענקנו לשניים טיפול מתאים שמייד הטיב עם מצבם והם החלו להתאושש".
"מדובר בהרעלת מזון יחסית נדירה, כתוצאה מאכילת בשר דגים שסימניה דומים להתקפה אלרגית ('הרעלת היסטמין'). הסימפטומים עלולים לכלול החל מכאבי ראש, דפיקות לב, אודם עורי משמעותי, סחרחורת, בחילות, כאבי בטן ושלשולים ועד קוצר נשימה או בצרות בדרכי האוויר ובמקרים נדירים אף מוות", מסביר ד״ר טרוצקי.
מרשת "ארומה תל-אביב" נמסר בתגובה: "לאחר בדיקה ראשונית של המקרה אנו למדים כי אל סניף אחד של הרשת הגיעו שתי תלונות בגין מנת טונה שיצאה מהסניף בטייק אווי. איננו יודעים כמה זמן עבר מעת קבלת המנה עד אכילתה ובאילו תנאים נשמרה המנה בכל אותו זמן. חשוב לציין שבעת יציאת המנות מהסניף פעלו העובדים על פי הכללים. הרשת ממשיכה ובודקת את המקרה וממתינה לתוצאות המעבדה שנשכרה לשם כך".