יו"ר כחול לבן, בני גנץ, אמר אחר הצהריים (שני) בפתח ישיבת סיעת כחול לבן כי בפגישתו אתמול עם ראש הממשלה נתניהו לא נרשמה התקדמות.
"הגיע הזמן להכריע בעד אחדות ונגד בחירות. אחד הקשיים הנוכחים במשא ומתן הוא ההתעקשות של הליכוד לבוא עם בלוק חסינות", טען גנץ.
לדבריו, "מפלגה שנמצאת בשלטון כבר למעלה מעשור לא מוכנה לנהל משא ומתן ענייני על קווי יסוד ועל תכנים שהציבור רוצה בהם וצריך אותם".
יאיר לפיד אמר בפתח ישיבת הסיעה, "אפשר להקים ממשלה תוך 48 שעות. כל מה שבנימין נתניהו צריך לעשות, הוא להיות שני ברוטציה. מדינת ישראל לא צריכה עוד בחירות. היא צריכה שנחזור לדבר במונחים של ביחד, ומטרות משותפות, וערכים משותפים".
לדבריו, "נתניהו השתמש ב-28 הימים שלו רק לדבר אחד - לדחוף לבחירות. הוא רוצה בחירות. זה מה שהציעו לו עורכי הדין. זה מה שהוא צריך בגלל כתבי האישום. זה כל מה שמעניין אותו. הוא רוצה ללכת לבחירות".
