הרב רפי פרץ
הרב רפי פרץPhoto by Yonatan Sindel/Flash90

מקורבי יו"ר הבית היהודי ושר החינוך הרב רפי פרץ מסתייגים לחלוטין מהכתבה שפורסמה הבוקר (שישי) בעיתון ''ישראל היום'', ולפיה ישנו זעם במפלגה כלפי איילת שקד שמגבשת בימים אלו את תוכניותיה הפוליטיות לעתיד.

''גורמים עלומי שם מנסים לסכסך בין פרץ לשקד באמצעות הכפשות והשמצות חסרות בסיס", אמרו מקורבי פרץ, ''אין שום קרע ביניהם אלא הידברות, ואף אדם לא יחבל בקשרים שנוצרו''.

כאמור, בישראל היום דווח כי ''בכירים'' בבית היהודי זועמים על שקד בשל העובדה שהיא שוקלת לחזור למפלגה. "אחרי שנטשה את המפלגה, מילא היתה זוחלת אליה בחזרה בצניעות ומצהירה בפומבי, אבל כל השיחות האלה, והניסיון להיכנס למפלגה ובסופו של דבר מן הסתם גם להגיע לפסגה על חשבונו של הרב רפי פרץ - זה מעשה מכוער", אמרו הבכירים לעיתון.

ח"כ מוטי יוגב סיפר כי פגש את שקד ביום שלישי בכנסת ושמע ממנה על האפשרויות העומדות בפניה ועל המחשבה לחזור לבית היהודי. "איילת אמרה שהיא לא בטוחה שברצונה להמשיך בסטארט־אפים הבאים של בנט, וכי היא בוחנת את האפשרות להגיע לליכוד או לחזור לבית היהודי".

לדברי יוגב, "שמחתי להשמיע בפניה שאני רואה בחיוב כל מי שרוצה לחזור הביתה ולהצטרף לבית היהודי, אבל צריך להדגיש כי אני איתן בדעתי שבראש הבית היהודי צריך לעמוד איש הציונות הדתית - ועומד בראשנו הרב רפי פרץ".

בסביבתה של שקד אמרו השבוע כי "שקד עורכת פגישות עם כל הגורמים הפוליטיים בימין כדי לגבש תוכניות פוליטיות לקראת העתיד".