נחש צפע. אילוסטרציה
נחש צפע. אילוסטרציהצילום: iStock

תושבי כפר ורבורג בדרום הארץ נחרדו אתמול (שני) לגלות נחש צפע גדול ושמן מסתובב סמוך לבתיהם.

ארז שמש, נפח במקצועו ולוכד נחשים בעברו, קיבל טלפון בהול מחבריו למושב והגיע אליהם מיד. "עזבתי הכול ורצתי למקום. הם היו די מבוהלים", סיפר.

שמש לקח מלקחיים מיוחדים אשר משמשים אותו ללכידת הנחשים ותוך דקות הגיע למקום. כשראה את הזוחל, הבחין בנחש גדול מהרגיל.

הוא סיפר לאתר MAKO: "זה אחד הנחשים הכי גדולים שנתקלתי בהם השנה, נחש צפע גדול ושמן באורך של משהו כמו 1.20 מטר. כל שאר הצפעים שנתקלתי בהם השנה היו קטנים משמעותית מהצפע הזה. נחש הוא חיה מוגנת בישראל ואסור לפגוע בה, אז שחררתי אותו הרחק בשדות".

אלי גלעד, מומחה לנחשים בישראל, סיפר "1.20 מטר זה צפע גדול יחסית. ככול שהנחש אוכל יותר, הוא מתרחב יותר ונהיה גדול באורכו. בעבר נתקלתי בנחשי צפע בגודל כזה. זה חריג מאוד. בדרך כלל אני נתקל בנחשי צפע באורך של 80-90 סנטימטרים. נחש צפע יכול להגיע גם עד לאורך 1.35 מטר. אבל צפע באורך של 1.20 מטרים זה ללא ספק נדיר, לא נתקלים בו כל יום".