טוב, את זה אולי לא כדאי לנסות בבית
טוב, את זה אולי לא כדאי לנסות בביתצילום: iStock

לעשות ניסוי לא חייב להיות פרויקט מדעי מסורבל, אלא יכול להיות גם משהו מגניב שאפשר לעשות בבית. ריכזנו עבורכם כמה ניסויים מדהימים שגם אם לא תנסו אותם בבית, אולי הם לפחות יוכלו לתת לכם השראה לניסויים אחרים. רק תזכרו, הבטיחות שלכם היא החשוב באמת.

להפוך פחית לשקית

אתם אולי חושבים שאתם מכירים את פחית הקולה שלכם, אבל האמת היא שמדובר במתקן הרבה פחות עמיד מאיך שהוא נראה. הפחית עשויה משכבה דיי דקה של אלומיניום המצופה בקצת תרסיס צבע, שכאשר מורידים אותו אפשר קצת ליהנות עם הפחית. אחרי שמורידים את הצבע המגן על הפחית, כל מה שצריך זה רק להשרות את פחית הקולה במנקה ניקוז ולחכות שעה. בתום הזמן תוכלו להוציא את הפחית מתוך התרסיס ולראות איך מתוך פחית האלומיניום צומחת לפתע שקית קולה גמישה.

הר געש ביתי ומשחת שיניים לפילים

הר הגעש הביתי הוא אחד הניסויים המפורסמים והמרשימים שאפשר לעשות בבית. כל מה שצריך זה לקחת אבקת סודה לשתייה בתוך הר געש מפלסטיק ולשפוך בפנים קצת חומץ ומקבלים פיצוץ געשי. למי שרוצה להשקיע, אפשר לנסות גם את הגירסא המשודרגת. לוקחים מי חמצן (אפשר גם בתור קרם חמצן) שמרים מומסים וסבון ושופכים אותם ביחד לתוך הר הגעש. ההתפרצות הגעשית הענקית הופכת תוך כמה שניות ל"משחת שיניים לפילים" שתדהים את כולם גם אם הם לא מגדלים פילים בחצר שלהם.

לצייר על המים

ללכת על המים זה קצת מסובך, אבל לצייר על המים זה ממש פשוט. אם אתם רוצים לראות איך הציורים שלכם מתחילים לשוט עם המים כל מה שאתם צריכים זה טוש מחיק, צלחת או קערה גדולה, וכמובן, מים. מציירים את הצורה שאתם רוצים על המשטח ושופכים עליה מעט מים בעדינות. תוך רגע הציור שלכם יתחיל לזוז ולרקוד עם המים, ואם תרצו תוכלו אפילו להוציא אותו מהמים בעזרת האצבעות שלכם.

להפוך מלפפון לנורה

למרות שזה נשמע מופרך, המלפפון החמוץ הוא מוליך חשמלי לכל דבר. כחלק מתהליך החמצת המלפפונים הם סופגים לתוכם כמות גדולה של מלחים שיכולים להאיר ברגע שמעבירים דרכם זרם חשמלי. כל מה שצריך הוא לחבר מעגל חשמלי פעיל לשתי הקצוות של המלפפון ולכבות את האור. אז בפעם הבאה שהנורה שלכם תחליט לשבוק חיים, תשקלו אולי להחליף אותה במלפפון חמוץ. זה אולי מאיר פחות, אבל זה בטוח חסכוני ומעניין יותר.

להקפיא מים ברגע

כולם יודעים שכאשר מים יורדים מתחת לחום של אפס מעלות הם קופאים, אבל מסתבר שזה לא כל הסיפור. אם תנסו להכניס מים מזוקקים למקפיא למשך מספר שעות הם אולי יהיו קרים מספיק בשביל לקפוא אבל הם עדיין יישארו נוזליים ורק כאשר תיתנו להם מכה או תשפכו אותם לקערה הם יקפאו. המים לא מסוגלים לקפוא בלי שתהיה להם "נקודת אחיזה" כלשהי ולכן מים מזוקקים מסוגלים פשוט לקפוא ברגע.

רוצים עוד? כתבות חדשות כל יום בנוער ערוץ 7- המקום בשבילכם!