פלסטינים בחברון. ארכיון
פלסטינים בחברון. ארכיוןצילום: TPS

לאחר כחודשיים בכלא הפלשתיני, נתון לחסדי המוחבראת, שוחרר דוד, הגר שנלכד בידי מנגנוני הביטחון של הרש"פ באזור חברון, למעצר בית באזור בו שולטת הרש"פ בעיר חברון.

נזכיר כי הגר, שעבר הליך גיור בבית הדין לגיור של הרב קרליץ זצ"ל, אך טרם הושלם הליך קבלת האזרחות הישראלית במשרד הפנים, נעצר בערב יום כיפור האחרון לאחר שהגיע לאזור הישוב כרמי צור שבגוש עציון על מנת לפגוש את בנו.

חיים פרג, תושב חברון ומי שאימץ את דוד מאז הצטרף לעם היהודי מספר כי "דוד הועבר למעצר בית
בחברון הערבית", שם הוא מוחזק תחת אחריות המוחאבאראת. עוד מוסיף פרג ומספר כי גורמים ברשות הפלשתינית "שולחים אליו אנשי דת מוסלמים כדי שיעזוב את יהדותו וישוב להיות מוסלמי. הוא מסרב בכל תוקף. הוא גאה מאד להיות שייך לעם ישראל ששב אליו".

נזכיר כי בשיחה שקיימנו עם פרג סיפר כי בני משפחתו של דוד היו ממציליהם של עשרות יהודים בפרעות תרפ"ט, ובתקופה קדומה יותר, תקופת השלטון הטורקי, נאלצו להמיר את דתם מיהדות לאיסלאם על מנת שלא יבולע להם, כך שלמעשה דוד אינו אלא חוזר לחיק היהדות לה הייתה שייכת משפחתו בעבר.

מאז נעצר דוד נמצא פרג בקשר עם גורמי משרד הפנים והמנהל האזרחי במגמה לזרז את הליך קבלת אזרחותו הישראלית, שכן עד כה טענו הגורמים במינהל האזרחי כי דוד נעצר ברש"פ בעקבות סכסוך פנימי בו הואשם לכאורה בשריפת חממות השייכות לבני משפחתו.

פרג עצמו היה במקום בו נטען כי דוד שרף את החממות אך ראה שאין לדברים שחר ואף הוכיח זאת לגורמי ביטחון פלשתיניים בחברון שלדבריו הסכימו אתו על כך. יצוין כי על מנת לאשש את האישומים נגד דוד שפכו אנשי הביטחון הפלשתיניים על ידיו נפט והדליקו אש על מנת להותיר סימני בערה על ידיו. על כך סיפר דוד לפרג בשיחת טלפון שקיים לפני כשלושה שבועות מכלאו.

כאמור, במהלך השבוע הקודם שוחרר דוד מכלאו ואולם הוא נתון תחת אחריות מנגנוני הרש"פ. השחרור התבצע לאחר שקודם לכן שילם חיים פרג כופר בגובה של אלף דינר לדרישת הגורמים הפלשתיניים, על מנת שלא ישוב ויבצע מעשים דומים בעתיד.

פרג מצידו ממשיך לדרוש הן מבכירי משרד הפנים והן מאנשי המנהל האזרחי להשלים את הליך איזרוחו של דוד ולהביא לשחרורו המלא.