בעקבות גשמי זעף שפקדו את מדינות אירופה בימים האחרונים נהרות רבים עלו על גדותיהם וסכנת השטפונות גוברת.

רוחות שמהירותן הגיעה ל-200 קמ"ש נשבו במערב ובמרכז אירופה. נהרות רבים עלו על גדותיהם והתנועה בהם הופסקה.

בדרום הולנד הגיע הנהר מייז כמעט לגובה הקריטי. 135 פרות היו בסכנת טביעה, מאחר שבעל החווה שלהן לא הצליח להעבירן למקום מבטחים. בבלגיה הועמד הצבא במצב הכן, בשל השיטפון שלא היה כמוהו קרוב לעשר שנים. בחלקים רבים של המדינה הגיעו המים לגובה מטר.

בספרד ובפורטוגל המשיכו השלטונות לפנות את הדרכים, שרבות מהן נחסמו לאחר שרוחות עזות הפילו עצים ועמודי חשמל. דווח על מפולות בוץ רבות, שגרמו לסגירת דרכים ולהצפת מספר ערים.

שלושה אנשים מתו ברומניה בשטפונות, שנגרמו בשל השלג הנמס. מאות בתים נהרסו.

בפאריס ירד בשבת שלג כבד. כל העיר כוסתה בלבן ונמל התעופה שארל דה-גול נסגר לתנועה.

מאות חיילים גרמנים עבדו בשבת כדי לחזק את סוללות העפר, לאחר שנהר הריין הציף את העיר קלן, לאחר שביום שישי גבר החשש שמי הנהר יעלו לגובה של יותר מ-10 מ' ויציפו את העיר. אך הסכנה פחתה בשבת, וגובה הנהר הגיע בשעות הבוקר ל-9.5 מ' בלבד. עם זאת, השיטפונות גרמו למותם של שלושה אנשים.

ערים רבות בגרמניה הוצפו, ביניהן העיר ורטהיים, השוכנת במרחק 75 ק"מ מזרחית לפרנקפורט. מומחים בעירייה אמרו כי המים עלולים לעלות במטר נוסף עד יום שני, וכי זה עלול להיות השיטפון הקשה ביותר מאז השיטפון של 1920.

כאלף אנשים פונו בשבת מבתיהם סמוך לסומרדה, כ-180 ק"מ דרומית-מערבית מברלין. הכבאים הביעו את החשש שהגדות שטופות המים עלולות להתמוטט וכי מי הנהר לוסה יציפו את העיר.

שטפונות רבים אירעו גם ברפובליקה הצ'כית, שנפגעה בצורה קשה בשטפונות שאירעו לפני מספר חודשים. מומחים ציינו כי הנהר אלבה עולה בקצב של 4 ס"מ לשעה וכי השטפונות עלולים להגיע ביום ראשון לגובה 7.5 מ'. אזרחי צ'כיה החלו להקים סוללות עפר לאורך גדות הנהר.