כוחות מד"א בזירת הדליקה בירושליםדוברות מד"א

קשיש כבן 70 נהרג הערב (רביעי) בדליקה שפרצה בבניין מגורים ברחוב ארתור הנטקה בירושלים.

האיש נפגע באורח אנוש בדליקה וחולץ על ידי כוחות הכיבוי. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול ראשוני וביצעו בו פעולות החייאה ממושכות שבסיומן נאלצו לקבוע את מותו.

חובש רפואת חירום במד״א ירון נתן סיפר, "כשהגענו למקום ראינו שריפה בבניין מגורים, עשן יצא מחלונות הדירה ומתחת לדלת שהייתה נעולה. לאחר שלוחמי האש פרצו את הדלת, בכניסת הדירה שכב גבר כבן 70 כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה, וכשסימני כוויות נרחבות בגופו. התחלנו מייד בביצוע פעולות החייאה, אך בהמשך נאלצנו לקבוע את מותו".

חמישה צוותי כיבוי פעלו כדי להשתלט על הלהבות ולמנוע את התפשטות האש, לאחר זמן קצר כובתה הדליקה.

טפסר משנה רוני סונינו מפקד תחנת כבאות והצלה "הבירה" שפיקד על האירוע סיפר, "דווח לנו על שריפה בבניין ברחוב הנטקה, הזנקנו למקום ארבעה צוותי כיבוי מתחנות כבאות והצלה הסמוכות. בתוך זמן קצר הגענו למקום וזיהינו להבות הבוקעות מדירה בקומה התחתונה של בניין בשכונה".

"לוחמי האש, חדרו דרך האש והעשן אל תוך הלהבות והחלו בסריקות לאיתור לכודים. לאחר זמן קצר ביותר, איתרנו אדם לכוד באחד החדרים וחילצנו אותו לאחור להמשך טיפול רפואי של מד"א, לצערנו לאחר זמן קצר, נמסר לנו כי האדם לא שרד לאחר שנפגע אנושות מן השריפה", סיכם סונינו.