
הקואליציה בפרלמנט הנורווגי דורשת להפסיק העברת תרומות מטעם הממשלה לרשות הפלסטינית בגלל ההסתה המצויה בספרי הלימוד בבתי הספר הפלסטיניים.
בכירים בקואליציה אמרו כי הם מנחים את הממשלה, "להפחית או לעכב את התמיכה הכספית לרשות הפלסטינית אם לא תשנה לאלתר את ספרי הלימוד שלה ותפסיק את ההסתה".
ההנחיה אינה מחייבת מבחינה משפטית, אך ממשלת נורווגיה תתקשה להתעלם ממנה, משום שהיא תלויה בחברי הקואליציה שרוב מכריע שלהם הצביע בעד ההנחייה.
לרשות הפלסטינית מדובר בהפסד של 24 מיליון דולרים שמשקיעים הנורווגים בפרוייקטים שונים, ביניהם חינוכיים, בנוער פלסטיני.
ההצבעה בנושא בפרלמנט התקבלה בעקבות סקירה שהוגשה לידיו, בנוגע לטיב ומהות ספרי הלימוד בהם נעשה שימוש בבתי הספר של הרשות הפלסטינית.
מהסקירה עלה כי ספרי הליכוד כוללים עידוד אלימות, התאבדויות שכביכול הופכות את המתאבד לקדוש וכן קריאות מפורשות ליטול חלק באירועי טרור.
"אנו רואים בנעשה במערכת החינוך הפלסטינית מכת מוות לתהליך השלום והתפתחות הדמוקרטיה באזור, כמו גם ביטוי לפדגוגיה חסרת אחריות. אנחנו לא יכולים להעניק את כספי אזרחינו למי שמקדם ערכים של הרס וטרור", נאמר בהודעה רשמית שיצאה מטעם מפלגות הקואליציה.
אם ממשלת נורווגיה תאשר את ההנחייה היא לא תהיה הראשונה שמקצצת בסיוע לפלסטינים בשל עידוד הטרור. בחודש שעבר הודיעה ממשלת הולנד כי תפחית את התרומות שלה לרשות הפלסטינית ותקזז מהן את סכום המשכורות שהרשות משלמת למחבלים ובני משפחותיהם.
