גדעון סער
גדעון סערצילום: חנה טייב

מרכז הליכוד אישר הערב (חמישי) את ההצעה לקיים פריימריז לראשות המפלגה ב-26 בדצמבר 2019.

חבר הכנסת גדעון סער ינסה להדיח את ראש הממשלה בנימין נתניהו שנבחר לתפקיד יו"ר הליכוד בשנת 2005.

מוקדם יותר הנחה נתניהו הנחה את חבר הכנסת דוד ביטן (הליכוד) שלא לקדם את היוזמה שלו לביטול הפריימריז להנהגת הליכוד. ''הליכוד היא תנועה דמוקרטית וחבריה יחליטו מי ינהיג אותה. ראש הממשלה נתניהו בטוח שיזכה באמונם הסוחף", נמסר.

ח"כ יואב קיש אמר לערוץ 7 כי הוא תומך בגדעון סער בפריימריז לראשות הליכוד ולטענתו אם נתניהו ימשיך להוביל את המפלגה היא תהיה באופוזיציה. "החלטתי לתמוך בגדעון סער מתוך הבנה ברורה שהוא יכול להקים ממשלה. ניסינו פעמיים עם נתניהו והוא נכשל, אני גם רואה התבטאויות של דרעי שהגוש לא יהיה גוש. אני מבין שאם נלך לבחירות כאילו לא השתנה כלום, נמצא את הימין באופוזיציה. את המחיר הזה של שמירה על הדרך או על הארץ, אסור לשלם".

"עם גדעון, אני יודע שאנחנו בידיים בטוחות בכל מה שקשור לנושאי ארץ ישראל, הובלה, גם בתיקונים הנדרשים במערכת המשפט ואכיפת החוק. את כל זה נוכל לעשות עם גדעון סער ועם נתניהו פשוט נהיה באופוזיציה", הוסיף קיש.