הרבנית מלכה פיוטרקובסקי משמיעה ביקורת נוקבת על נציגי הציונות הדתית שמעניקים גיבוי מלא לראש הממשלה בנימין נתניהו על אף בעיות הפנים הרבות במדינת ישראל.
בשיחה עם ערוץ 7 אמרה פיוטרקובסקי "יש בי שבח למפעלותיה של הציונות הדתית לאורך כל הדורות ואולי משם בא הכאב ובאה הביקורת. הורי הם ניצולי שואה, הם חינכו אותנו על פי הדרך של הציונות הדתית. המשמעות היתה לגור במקום שצריך אותך, עם אנשים שאינם שומרי מצוות ולהיות מגוייס באמת לטובת המדינה. כך אני משתדלת לפעול ולחנך את ילדי.
''בשנה האחרונה אני רואה שהציונות הדתית הלכה והצטמצמה והתמקדה כמעט אך ורק בארץ ישראל. זה כבר בעיני מאוד בעייתי".
לדבריה, "כדי לאתרג את השמירה על ארץ ישראל אנחנו גם מאתרגים ראש ממשלה, שכרגע לא מעניין אותי כלל כתב האישום שהוגש נגדו, אלא שמדובר בראש ממשלה שמצהיר בלי בעיה שהוא אוהב שמפניות וסיגרים – בעת שיש ניצולי שואה שאין להם כסף לאוכל ותרופות. זהו ראש ממשלה שכבר חורפים ארוכים יש קשישים במסדרונות בתי החולים וזה לא מעניין אותו, ראש ממשלה שאחראי למצבם הנורא של תושבי הדרום וזה לא מעניין אף אחד. הכאב העצום שלי הוא שהדברים הללו לחלוטין לא מעניינים את הציונות הדתית לפי הנראות הפוליטית", היא ממשיכה.
המסר החריף ביותר שלה הוא שמפלגות הציונות הדתית עלולות לאבד חלק מבוחריהן שאינם מוכנים למצב הנוכחי. "אני רוצה לחשוב ולקוות, שיש לא מעט אנשים כמוני, שגם אם כל הציונות הדתית תלך יחד אבל תמשיך לאתרג את ביבי נתניהו ולעסוק בארץ ישראל בלבד, לא ברור כמה בוחרים יהיו לה".
"אני לא רואה כסוג של לוקסוס עבורנו לבחור את ערוצי הדאגה במדינה. זה קריטי. בשביל מה אנחנו קיימים פה אם לא לשים לב לחלש? מצאתי את עצמי בפעם הראשונה בחיי לא יכולה לשלשל לקלפי פתק שכל עניינו הוא ארץ ישראל. זה כאב כל כך צורב. ההורים שלנו שאפו לחינוך מעורה במציאות מתוך מחוייבות עמוקה לערכי התורה ואני מחפשת את זה ולא מוצאת".
העיסוק של שרי הבית היהודי בנושאים חברתיים אינו מרשים את הרבנית פיוטרקובסקי. "הנושאים יכולים להיות חברתיים, השאלה היא איך פועלים בהם. חברת הכנסת שולי מועלם שדאגה לכל מיני מצוקות חברתיות – איפה היא היום? איפה אחרים שעסקו בזה? הקול היחיד שנשמע הוא – אנחנו הולכים עם ביבי בכל מקרה ובכל מחיר".
"אין לי דבר אישי נגד האיש. אבל רק אני מכירה את הפרקים מירמיהו שמדברים על החשש הגדול מגבהות הלב של מנהיג שמתרחק מצרות עמו, את פרקי התוכחה הקשים שהקב"ה מוכיח אותנו על זה שנעשינו קהים איש לכאבו של רעהו, אינני מבינה במה ראש ממשלת ישראל ימני. נכון שלפני סיום הקדנציה האחרונה האומללה הוא הצליח לשלשל 40 מיליון שקלים להתיישבות. זה לא ראש ממשלה ימני".
לדבריה, "ראש ממשלה ימני הוא מי שמנסה להבטיח את עתידנו באופן שנוכל לחיות כיהודים גאים במדינת היהודים. הרי תושבי הדרום מופקרים לחלוטין. אני לא מבינה איך ראש הממשלה קיבל את תואר אביר הביטחון. בצפון אני לא רוצה לחשוב מה יקרה. פעם אחר פעם הוא מנציח את הפחד מאיראן. מה הוא עשה בתחום של יישובי יש"ע? הוא מצליח לסמא עיני, כל רק כדי לדאוג לעצמו ולמשפט שלו. בזה שאנחנו מאתרגים אותו כשלא רק שאינו נותן תרומה אלא פועל נגד ערכי תורת ישראל – זה אות קלון חמור למנהיגי הציונות הדתית".
אז האם התייתר הצורך במפלגה סקטוריאלית לציונות הדתית? "יש טעם במפלגה סקטוריאלית כי אנחנו צריכים נציגים שידאגו לחינוך הראוי של בני ובנות הציונות הדתית, כמו המפד"ל ההיסטורית שדאגה לזה אבל זכרה שמעבר לאינטרסים הצרים של המגזר יש גם את העם שצריך לדאוג לו. את זה אני לא רואה היום.
"בבחירות הבאות עלינו לטובה, אין לי שום מחשבה להצביע למפלגות הציונות הדתית, גם לא לכאלו מאוחדות שלא מתיימרות להבטיח דאגה אמיתית לכלל העם היושב בציון. אני יודעת על הרבה מאוד אנשים שבאמת שבורים מאין ההנהגה של הציונות הדתית".
