נדחה הערעור של נעמה יששכר'חדשות הערב', כאן 11

בית המשפט במוסקבה דחה היום (חמישי) את הערעור של נעמה יששכר והיא תמשיך לרצות את עונש המאסר שנגזר עליה.

משפחתה של נעמה יששכר מסרה בתגובה ''אנו מצטערים וכועסים. כולם ראו את הפארסה שהתנהלה כשנעמה מבודדת בתא זכוכית. נעמה לא צריכה לשאת על הכתפיים שלה את כל האינטרסים והמחלוקות בין ישראל לרוסיה.

''אנו מבקשים מראש הממשלה, תממש את התחייבותך. אל תאפשר מצב שבו פוטין נוחת בישראל לטקס ממלכתי בלי שנעמה שבה הביתה", מסרה המשפחה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם אמה של נעמה יששכר בטלפון ואמר לה לאחר דחיית הערעור, "חרף האכזבה מהחלטת בית המשפט - אני לא מוותר. אמשיך לפעול בכל דרך כדי להשיב את נעמה הביתה".

יששכר (26), ישראלית שנידונה למאסר של שבע שנים וחצי ברוסיה בגין הברחת 9.5 גרם חשיש, אמרה בדיון על ערעורה: "הרשעה תהרוס את כל הטוב שבניתי בחיים בגלל פשע שלא עשיתי".

יששכר הוסיפה: "אני מבקשת מבית המשפט להחזיר את הצדק, להפוך את ההחלטה על ההרשעה ולהורות על שחרורי מהכלא".

"אני לא קניתי את החשיש, לא לקחתי מאף אחד ולא שמתי בתיק שלי", הסבירה הצעירה הישראלית. ''השוטרים שמצאו את החשיש בתיק שלי חשבו שנכון להאשים אותי בפשע.

''לא הסבירו לי את המשמעות של האירוע, אני מעולם לא הייתי ברוסיה, אני לא דוברת השפה ולא מכירה את החוקים במדינה", סיפרה יששכר שדיברה מתוך תא זכוכית בבית המשפט במוסקבה.