
מזה 34 שנים מקיים שליח חב"ד בהונג-קונג הרב מרדכי שמואל אבצן את מעמד ההדלקה המסורתית במדינה.
על רקע המתיחות הביטחונית בהונג-קונג בשנה האחרונה ובשל העובדה שבעיר מתקיימים מעת לעת עימותים אלימים בין מפגינים לכוחות משטרה, החלו להישמע ערב חג החנוכה קולות לפיהם יש 'להוריד פרופיל' ולוותר על מעמד הדלקה גדול וחגיגי בכיכר העיר.
לאחר שנועד הרב אבצן עם בכירים במשטרת הונג קונג התברר לו כי במשטרה מעוניינים לקיים את הטקס גם במחיר של הצבת אבטחה כבדה סביבו.
"להפתעתי", סיפר הרב אבצן לעיתון 'כפר חב"ד' בתחילת השבוע, "לא זו בלבד שראשי המשטרה לא הצטרפו לקולות הממליצים לבטל את האירוע, אלא הביעו עמדה נחושה מאוד ונחרצת מאוד בעד קיום המעמד כמדי שנה בשנה.
"הם הסבירו כי אדרבה, מבחינתם זו הזדמנות להוכיח שהסדר הציבורי בעיר נשמר והחיים מתנהלים כסדרם, והם מוכנים להקצות לסידורי האבטחה של מעמד ההדלקה את כל המשאבים ואת כל מצבת כוח האדם שרק יידרשו. הם חזרו ואמרו – 'זו חובתנו הבסיסית ואנחנו נמלא אותה'", סיפר.
בדבריו סיפר כי בעבר נתקל בקשיים לאחר שהממונה על מתן האישורים סירב להעניק לו את האישור המתאים.
"כשנודע לי שהממונה על האזור ועל האישורים בעירייה הוא יהודי, שמחתי. חשבתי לעצמי כי 'אחות לנו בבית המלך'. אבל כגודל הציפיות גודל האכזבות. כששמע על התוכניות והבקשות שלי, הגיב – אתה חושב שאתה נמצא בברוקלין?! כאן בהונג קונג הדבר הזה לא יקום ולא יהיה!...
"דבריו לא נעמו לאוזניי, אבל בתור שליח של הרבי, ומי ששמו מרדכי, נקטתי מדיניות של 'לא יכרע ולא ישתחוה', וברוך ה' ההדלקות נערכו בכל השנים ברציפות. ובלי גוזמה, זה האירוע היהודי השנתי הגדול ביותר במדינה, בין השאר כי הוא מושך אליו את כל המשפחה. לצד ההדלקה יש קרנבל לילדים וגם תוכניות למבוגרים וההדלקה נערכת אחרי כשעה וחצי של 'חימום האווירה' מתוך שמחה ותוכן יהודי.
"לכן כל השנים אני מייחס לכך חשיבות רבה, וכפי שאמרתי לאנשי הקהילה - אסור לנו לוותר על כך גם השנה. להפך, כשהמצב במדינה נראה נעים פחות, צריך להוסיף אור ולהגביר את הטוב והרצוי".
הכתבה המלאה מתפרסמת השבוע בשבועון 'כפר חב"ד'