
פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית משפט השלום בב"ש כתב אישום נגד ענת דיין, תושבת אשקלון בת 47, אשר גנבה סכום של למעלה מ-600,000 ש"ח מניצול שואה עיוור בן 83, עת הועסקה בביתו.
על פי כתב האישום, במשך תקופה של כ-3 שנים עבדה דיין בביתו של הקשיש כעוזרת במשרה חלקית ותפקידה היה לסייע לו בעניינים כספיים, תשלום למטפלת, קניות מזון, קריאת מסמכים וכד'.
במסגרת תפקידה, הייתה לנאשמת גישה מלאה לכרטיס האשראי שלו ומאחר והוא עיוור, מסר לה את הקוד הסודי על מנת שהיא תמשוך עבורו סכומי כסף במזומן.
היא רכשה עבורה בסכום שעמד על כ- 200,000 ש"ח בחנויות בגדים, סופרמרקטים שונים, בחנות למוצרי טיפול בחיות בית, ועוד. כמו כן, משכה הנאשמת סכומי כסף מזומן הגדולים במידה ניכרת מהוצאותיו הרגילות וחלק מן הכספים נטלה לידיה.
במעשיה, גנבה הנאשמת מידי המתלונן שהיה מעבידה בתקופה הרלוונטית, באמצעות שימוש בכרטיס האשראי, משיכת מזומן ושימוש בשקים, סכום כולל של כ- 623,100 ₪.
הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשה לעצור את הנאשמת עד תום ההליכים המשפטיים נגדה.