מימין: אמיר שוצמן, גונן אוסישיקין ואלי דפס
מימין: אמיר שוצמן, גונן אוסישיקין ואלי דפסצילום: אילן חתוכה

חברת תמ"מ (תעשיות מזון מטוסים) חגגה 70 שנה להקמתה באירוע בהשתתפות עובדי החברה ובמעמד יו"ר אל על אלי דפס, מנכ"ל אל על גונן אוסישקין ומנכ"ל תמ"מ אמיר שוצמן.

תמ"מ, שהוקמה בשנת 1949, הינה הקייטרינג התעופתי הגדול בעולם לייצור מזון כשר למטוסים. מדובר באחד מהגופים הוותיקים במשק הישראלי, שרק בעשור האחרון הכפיל את פעילותו מ- 3.5 מיליון ל-7 מיליון ארוחות בשנה ועשרות אלפי ארוחות ביממה.

בחברה מועסקים מעל ל-500 עובדים, ביניהם עשרות עובדים בעלי צרכים מיוחדים, כחלק מהרצון לסייע ביצירת שוויון תעסוקתי בחברה הישראלית.

לפני כחודש התקיים טקס חגיגי להנחת אבן פינה להקמת מפעל חדש עבור תמ"מ, אשר יחליף את המפעל הנוכחי שנבנה לפני 52 שנים.

המפעל החדש, שסיום הקמתו מתוכנן לסוף 2021, יבנה על שטח של מעל 13,000 מ"ר באזור התמך המערבי בנתב"ג ויתמוך בייצור של כ-40,000 מנות ביום, עם מערך מטבחים, חדרי קירור ומקררים בשטח של 8,000 ממ"ר ושטחי אחסנה לכ-3,000 משטחים. בהתאם להסכם שחברת תמ"מ חתמה מול רשות שדות התעופה, הזיכיון להפעלתו של המפעל החדש הינו ל-25 שנים.