מרכז הבית היהודי
מרכז הבית היהודיPhoto by Gili Yaari / Flash90

השרים נפתלי בנט ובצלאל סמוטריץ', יחד עם שרת המשפטים לשעבר איילת שקד, קוראים למפלגת הבית היהודי להצטרף לרשימת הימין המאוחדת.

השלושה מציעים לבית היהודי מקומות אטרקטיביים ברשימה, וקוראים לראשי המפלגה שלא לרוץ לבד עם ''עוצמה יהודית'' ולהסתכן בזריקת קולות לפח.

אנשיו של הרב רפי פרץ ממליצים לו להישאר ברשימה עם איתמר בן גביר, ומנסים לגייס אליה אנשי תקשורת כדוגמת שמעון ריקלין ושרה ב"ק.

תיעוד: אלימות קשה וחריגה בכינוס מרכז 'הבית היהודי'ערוץ 7

כאמור, השרים נפתלי בנט ובצלאל סמוטריץ' סיכמו הבוקר (שלישי) על התמודדות משותפת של הימין החדש והאיחוד הלאומי בבחירות הקרובות. איילת שקד, סמוטריץ' ובנט אמרו כי ההסכם שנחתם משאיר דלת פתוחה לצירוף שיוויוני של מפלגת הבית היהודי.

״בשבועות האחרונים אנחנו עושים הכל כדי להגיע באחריות אמיתית לחיבורים שיביאו בשורה ותקווה לבוחרי הציונות הדתית והימין האידיאולוגי. לשמחתי עשינו צעד משמעותי וגדול, ובעזרת ה' נשלים את האיחוד המלא עם הבית היהודי בשעות הקרובות״, אמר סמוטריץ'.

יו״ר הימין החדש, שר הביטחון בנט, אמר ״זה יום גדול. איחדנו מחדש את הבית. הובלנו לאחדות גדולה בימין האידיאולוגי ובציונות הדתית - ממסורתיים ועד חרד״לים, מכיפה סרוגה ועד כיפת שמיים, מתל אביב ועד קדומים. אני קורא לידידי הרב רפי להצטרף אלינו מיד למפלגה אחת מאוחדת לניצחון המחנה הלאומי״.