גם הוא יגיע לטקס. פוטין עם נתניהו
גם הוא יגיע לטקס. פוטין עם נתניהוצילום: חיים צח / לע"מ

"ירייה אחת תשבש את הטקס, וגופה אחת תבטל את הטקס". שורה זו לקוחה מטור דעה המתפרסם בעיתון הרשמי של הרש"פ, אל-חיאת אל-ג'דידה, לקראת טקס יום השואה הבינלאומי בו ישתתפו מנהיגים מכל העולם.

על דבר טור ההסתה מדווח מכון מבט לתקשורת הפלשתינית המציין כי "בזמן שיותר מ-40 מנהיגים מהעולם מתאספים השבוע בירושלים על מנת לציין את יום השנה ה-75 לשחרור מחנה אושוויץ-בירקנאו, במסגרת פורום השואה הבינלאומי, תחת הכותרת "זוכרים את השואה, נלחמים באנטישמיות" - הרשות הפלסטינית רוצה לשבש את הטקס. העיתון הרשמי של הרש"פ פירסם אתמול מאמר דעה שקורא ישירות לבצע רצח בכדי להרוס את הטקס הבינלאומי".

מנהל המכון, איתמר מרכוס, מציין כי "לפני הקריאה לרצח, כותב הטור יחיא רבאח מתח ביקורת על הקהיליה הבינלאומית כי היא מכירה בכך ששואת היהודים היא "נוראית", בעת שהיא מקבלת כ"קלת-ערך, יפה, מרהיבה וטובה" את מה שכותב הטור בעיתון הרש"פ מכנה "השואה הפלסטינית שעדיין מתקיימת על ידי ישראל".

כותב הטור הזהיר: "יש להניח שהם [הפלסטינים] יתעמתו עם עריכת הטקס בירושלים עצמה, מפני שזו ירושלים שלהם". הפיתרון שרבאח מציע לעצור את הטקס הבינלאומי הוא רצח.