
ישראל העבירה מסר לחמאס בעזה ולפיו צה''ל לא יהסס להגיב בעוצמה אם הוא ינסה לשבש את פסגת המנהיגים שתחל בימים הקרובים בירושלים. כך דווח בחדשות 13.
בישראל מעריכים שחמאס עומד מאחורי מתקפת בלוני הנפץ בימים האחרונים ולא שוללים את האפשרות שהוא יאפשר לירות רקטות לעבר הדרום.
מערכות ההגנה של ''כיפת ברזל'' נפרסו וגם שב"כ נערך למבצע אבטחה מהגדולים בתולדותיו שכולל גיוס מלא ביחידה לאבטחת אישים, על מנת לאבטח את כל מנהיגי העולם שיגיעו לישראל.
גם משטרת ישראל נערכת בכוננות גבוהה לאירועים לציון 75 שנה לשחרור אושוויץ. אלפי שוטרים יתפרסו בצירים הראשיים, בצמתים והמחלפים מאזור נתב״ג ועד לירושלים, וכן בתוך העיר ירושלים במוקדים השונים, החל מיום שלישי הקרוב ועד ליום שישי.
השינויים בהסדרי התנועה יורגשו לסירוגין החל מיום רביעי בבוקר ועד ליום שישי בשעות הבוקר, עת עזיבת המשלחות את מדינת ישראל, הן בכביש 1 והצירים המובילים אליו והן ברחבי העיר ירושלים.
פירוט החסימות ושינויים בהסדרי התנועה בצירים הבינעירוניים:
שוטרי אגף התנועה יתפרסו לאורך הצירים הבינעירוניים המובילים לעיר ירושלים, במטרה להבטיח את תנועת שיירות כלי הרכב אשר יעשו את דרכם לבירה, לצד פגיעה מינימלית ככל שניתן בזרימת התנועה והשגרה של ציבור הנהגים. משטרת ישראל סימנה צירים חלופיים שיהוו אלטרנטיבה לכבישים החסומים לפרקי זמן קצובים ונקודתיים במהלך האירוע.
החל משעות הבוקר ביום רביעי תורגש תנועה ערה של רכבי ביטחון ומשטרה על כביש 1 לכיוון ירושלים, אשר יאבטחו ויבצעו ליווים ואבטחה של שיירות המשלחות ורמי הדרג. בתוך כך צפויים עומסים ושיבושי תנועה נקודתיים לכל אורכו של כביש מספר 1 לכיוון מזרח- ממחלף שפירים ועד הכניסה לירושלים.
ביום חמישי, כביש 1 המוביל לירושלים מנתב"ג יחסם לתנועת כלי רכב לפרקי זמן קצובים, בשעות הבוקר לכיוון מזרח, ופעם נוספת בשעות הערב לכיוון מערב, ממחלף שפירים ובכל המחלפים המובילים לכביש 1 עד לכניסה לעיר ירושלים, וזאת לצורך הסדרי אבטחה הכרוכים בליווי שיירות.
ביום שישי בשעות הבוקר יחסם כביש 1 פעם נוספת במקטע זה לכיוון מערב. סגירת הכביש תתבצע במדורג ולזמן קצוב, זאת בהתאם להתקדמות השיירות לאורך הציר. כמו כן כביש 443 יוותר פתוח באופן רצוף לכל אורכו לתנועת כלי רכב.