
80 ראשי יישובים מיהודה ושומרון שיגרו מכתב חריף לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה שלא להסכים לתוכנית טראמפ שכוללת הקמת מדינה פלסטינית סביב היישובים הישראלים ביו"ש.
"החלת הריבונות הישראלית על שטחי המולדת ביהודה ושומרון אחרי 53 שנות ציפייה, כמו גם קיבועם בקרקע של כלל הישובים ביו"ש, משמחת לב. אכן, היינו כחולמים - ברכותינו לך ולנשיא טראמפ", כותבים ראשי היישובים.
"יחד עם זאת, כפי שמתפרסם בתקשורת, סכנות לא מבוטלות מקופלות בתוכנית בהם הפיכת ישובים וגושי ישובים למובלעות – טבעות חנק. על פי המפורסם, ישראל לא תחיל ריבונות, אלא רק על הישובים הישראלים לרבות רצועת ביטחון מינימאלית סביבם. לא נוכל להשלים עם מתן מנדט לרשות הפלסטינית לבנות על גדרות יישובינו תוך הפיכתם לטבעות חנק.
''לא נוכל בשום אופן לסבול מציאות בה ילדינו ומשפחותינו ייסעו בצירים מוקפים וצפופים. אם ישראל תעשה זאת הרי שהיא מפקירה בשתי ידיה את ביטחוננו ובטחון משפחותינו".
במכתבם מתייחסים ראשי היישובים לתוכנית המסתמנת ולפיה יהיו יישובים שיהפכו למובלעות, "נעמוד כחומה בצורה נגד הרעיון המבעית להפוך חמישה עשר ישובים לחמש עשרה מובלעות ישראליות של בלונים וחוטים. האם ישראל רוצה להתמודד עם חמשה עשר 'נצרים'?! - כולנו יודעים מה עלה בגורלו. האם איננו זוכרים מה היה גורלה של המובלעת בהר הצופים ושל מובלעת גוש עציון?! אין שום מציאות שנסכים למצב בו חמש עשרה קהילות יחלו את הספירה לאחור עד לפינויים".
עוד כותבים נציגי היישובים כי "הסכמת ממשלת ישראל למדינה פלסטינית על כ-90% מהשטח שבין עפולה בצפון לבאר שבע בדרום (למעט הבקעה) – כך על פי הדיווחים – מהווה ויתור על חבלי מולדת עצומים – שטחים פתוחים בהם לא חי איש כיום. האם אנחנו מוותרים בקלות כזו על כ-90% מההר המרכזי – לב הארץ?! האם אנחנו מסכימים לריבון זר, עוין, במרכז הארץ?!
''אסור לנו בשום מצב ובשום אופן להביע הסכמה עקרונית למדינה פלסטינית. מדינת פלסטין תהיה ריבונית לעשות שימוש בשטחים אלו ולפעול נגדנו כמו גם נגד תושבי השפלה ומישור החוף. כולנו נהפוך להיות 'עוטף פלסטין'".
בנוסף דורשים התושבים מנתניהו כי במסגרת ההסכם יבוטל המנהל האזרחי ביו"ש. "אם לא ייענו דרישותינו אלו נאלץ להתנגד לתוכנית האמורה, בפרט כשמדובר בחיינו, בחיי ילדינו ומשפחותינו, בחיי קהילותינו".

