דיוויד פיימן
דיוויד פיימןצילום: חן גלילי

דיוויד פיימן, תת מזכיר המדינה האמריקני לאיומים פיננסיים וסנקציות אומר כי ארצו שוקלת להרחיב את הסנקציות נגד איראן.

"אני ממליץ לכל ישות החושבת לעשות עסקים עם חברות איראניות להיזהר בכדי לא למצוא את עצמה מוחרמת או נקנסת", אמר פיימן בכנס השנתי של המכון למחקרי ביטחון לאומי.

הוא ציין כי "מדינות מסביב לעולם עוזרות לנו באופן פרואקטיבי לממש את הסנקציות ולהרחיב אותן".

לדברי פיימן, "מטרת הסנקציות לשלול מהמשטר הכנסות כך שיישארו להם שתי ברירות: או לספק ולממן לאזרחים שלהם את השירותים והרווחה שלהם הם זקוקים או לממן תכניות התעצמות והתפשטות צבאית, אבל לא את שני הדברים יחד. זאת במטרה ללחוץ עליהם לחזור לשולחן המשא ומתן".

תת מזכיר המדינה פירט עד כמה מועיל הלחץ על המשטר בטהרן. "ההשפעה של הסנקציות על איראן רק מירידת מכירת הנפט היא באזור ה-12% ירידה בתוצר. המשך הסנקציות יגרמו למיתון מתגלגל שיכול לרסק את המדינה".

"המחסנים של איראן מתייבשים ויש כעת שתי ברירות או להיענות לדרישות ולספק חמצן למשק ולכלכלה או להמשיך בדרכה ולהיחנק עד קריסה כלכלית וחברתית", סיכם פיימן.