US visa
US visaiStock

הממשל האמריקאי מרחיב את איסור הכניסה לארה"ב למדינות ערב נוספות.

שלוש שנים לאחר שהוציא צו איסור כניסה לארה"ב לאזרחי שבע מדינות ערב, הודיע השר האמריקאי לבטחון פנים, צ'אד וולף, כי איסור הכניסה יורחב לשש מדינות נוספות והן ניגריה, טנזניה, אריתראה, קירגיסטן, מיינמאר וסודן.

איסור הכניסה לא יוטל על מהגרים שסייעו בעבר לארה"ב. וולף גם הודיע כי הממשל האמריקאי יפסיק להנפיק ויזות כניסה שונות לאזרחי טנזניה וסודן, שהיו יכולים לזכות בגרין קארד. וולף הסביר את הרחבת איסור הכניסה למדינות נוספות בכך ש"הן לא עמדו בסטנדרטים למידע בנושאי אבטחה כפי שנקבע ע"י ארה"ב.

המדינות האלו לרוב רוצות לעזור, אבל מסיבות שונות הן פשוט נכשלו לעמוד בדרישות המינימום שהצבנו".

המהלך האמריקאי עלול להצית מחדש את ההפגנות והסערה שעורר החוק המקורי של טראמם לאיסור הכניסה, שעבר מספר הליכים משפטיים ואף בוטל, אך התקבל לאחר ערעור הממשל יחד עם תיקונים שונים. כיום מוטל איסור הכניסה על אזרחי איראן, לוב, סומליה, תימן, סוריה, תימן, ונצואלה וצפון קוריאה.

מושל מדינת וושינגטון, ג'יי איינסלי, העביר ביקורת חריפה על הרחבת איסור הכניסה לארה"ב. "איסור הכניסה המורחב הוא פגיעה בחוקה ובגידה בערכים שלנו כאמריקאים. וושינגטון היתה המדינה הראשונה שקראה תיגר על החרם על המוסלמים. אנו נפעל שוב להגן על האנשים מפני האפלייה הזו", כתב איינסלי.

גם ארגון "אמנסטי אינטרנשיונל" ביקר את הרחבת איסור הכניסה לארה"ב וטען בהודעה לתקשורת כי "מאמצי ממשל טראמפ להרחיב את איסור הכניסה לארה"ב פוגעים למעשה בביטחון הלאומי של ארה"ב.

המחקר שלנו הוכיח כי כל גרסה של האיסור הזה הפכה להיות קטלנית, מסוכנת והרסנית. מדיניות זו נעוצה בשנאה, עליונות לבנה וגזענות".