
עומרי דור, נכדו של האלוף אברהם (ברן) אדן ז''ל, הגיב היום (שני) על תמונת הליכוד שבה הוסיפו כיפה על ראש סבו בתמונת דגל הדיו משנת 1949, שהפכה לאחד מסמלי מלחמת העצמאות.
"אותי זה בעיקר הצחיק", אמר דור בריאיון לתוכנית "קלמן ליברמן" בכאן רשת ב, וסיפר כי יש מספיק גיבורים מהציונות הדתית, ואין צורך לקחת את סבא שלו וקבוצת קיבוצניקים חילונים ולהדביק להם כיפות.
כזכור, במודעת קמפיין של כחול לבן שפונה למצביעים מהציונות הדתית הופיעה תמונת דגל ישראל שמוכתם בצבע חרדל עם הכיתוב: "כל כך הרבה חרדל שכבר אין לזה טעם" (רמז לציבור החרד"לי בציונות הדתית).
בליכוד הגיבו עם קמפיין משלהם, שבו הופיעה תמונת דגל הדיו באילת עם תוספת של כיפה על ראשו של האלוף אברהם (ברן) אדן. לצד התמונה הופיע הכיתוב: "אנחנו תמיד גאים בכם. הליכוד - הבית של הציונות הדתית".