לימוד בקבוצות
לימוד בקבוצותיח"צ ישיבת אורות שאול

ישיבת אורות שאול בשכונת שפירא בתל-אביב החלה את דרכה בשכונה לפני חצי שנה בא' אלול תשע"ט.

עד אז, שכנה הישיבה בפתח תקווה ולאחר מכן בכפר בתיה.

המעבר מאזור הנוחות לשכונה מעורבת, ייצר אפשרויות חדשות מיוחדות במינן למעורבות גבוהה בין תלמידי הישיבה לתושבי השכונה ובפרט תלמידי בית הספר היסודי חמ"ד שורשים, הפועל בשכונה.

הרב גבריאל אילוז, רב בית הספר ותלמיד שיעור ו' בישיבה בעצמו, מספר, "בית הספר שלנו, חמ"ד שורשים, מיוחד במינו. מדובר על בי"ס הטרוגני בו מרבית התלמידים מגיעים מבתים מסורתיים. (כ-70%) יש גם מספר משפחות חילוניות ואפילו קצת חרדים. בנוסף יש תלמידים ממשפחות הגרעין התורני (30%).

השילוב הזה מפרה מאוד ונותן לכל אחד מהצדדים המון. מאז הגיעה הישיבה לשכונה נוצרו שיתופי פעולה מרתקים בין בית הספר לישיבה. תלמידים מכיתות ה'-ו' לומדים בחברותות עם תלמידים מהישיבה במקום שיעור תורה רגיל במערכת. בנוסף, נוצרו עם הזמן שילובים מאוד מעניינים בין תלמידי הישיבה לתושבי השכונה- מכל שכבות הגיל.

יש נכונות גבוהה מאוד של תלמידי הישיבה ליצור חברויות ושת"פים עם תושבי השכונה. יש שיעורים הן לגברים והן לנשים. התוועדויות ואירועים קהילתיים. הישיבה מעורה מאוד בנעשה בשכונה ואנו מקווים להרחיב את הפעילות. החלום האמיתי שלנו הוא למשוך את כל החיבורים הנפלאים האלו לכל תל-אביב".

נתנאל זלוט, תלמיד שיעור ה' בישיבה, לומד עם בארי כהן וטוביה שוהם, תלמידי כיתה ה' בבית הספר שורשים. מידי שבוע הם לומדים מדרש תנחומא על פרשת השבוע. "מה שאני אוהב בלימוד שלנו, הוא שאנחנו מקבלים נקודת לימוד אחרת על הפרשה" מספר נתנאל.

"אני והחברותות הצעירות שלי- נמצאים בשלבים אחרים ושונים מאוד של החיים. הם ילדים בני 11, אני אחרי שירות צבאי, וזה מדהים לראות איך כל אחד מגיע עם מחשבות שונות ותובנות מהחיים שלו לתוך הלימוד ומתלמידיי אני משכיל לא מעט. הישיבה השפיעה על דרך החשיבה שלי ועל הדרך בה אני לומד. אני שמח על ההזדמנות שניתנה לי להעביר הלאה את המסרים והלימוד וגם שמח בכך שנוספים יעבירו את זה הלאה. לימוד זה עוזר ותורם לי לא פחות מאשר להם. כשהחבר'ה קופצים לבית המדרש לתפילת שבת יחד עם אביהם או סתם באמצע השבוע אם אני פוגש אותם בתפילת ערבית, אני שמח לראות אותם. הם מספרים לי תובנות שעלו להם מהלימוד שלנו.

אנקדוטה נחמדה שקרתה לנו לאחרונה, הייתה ביום ההולדת של טוביה, כשכל אחד איחל לו ברכה על דרך המדרש. פתחנו את החומש בדף רנדומלי ודרשנו את הפסוקים בהקשר האירוע. זה עזר לנו להבין קצת יותר טוב את האתגרים והמורכבות שבפניהם עומד הדרשן, לשים את עצמנו בנעליים שלו. גם זה כלי שקיבלתי מהישיבה, לשאול שאלות כאלה, להבין את הרובד האנושי ולגלות את תורת החיים".

אתה מרגיש שהלימוד הולך איתם?

בהחלט. הדגש אצלנו בישיבת אורות שאול הוא על 'תורת חיים'. התורה רלוונטית לחיינו היום, עכשיו. כשהדרשן מנסה להעביר מסר. לפני מספר שבועות דיברנו על מעלתם של הזקנים והחכמים בציבור. דיברנו על כך שניתן לקבל מהם עצה טובה. ובאמת אחרי הלימוד הזה, כל אחד שהלך ופגש את סבא וסבתא שלו, ביקש מהם עצה טובה וזה היה נחמד לראות את הלימוד נחקק אצלם.

נריה כהן, אביו של בארי שלומד עם נתנאל, מתפעל מהחיבור בין נתנאל לבארי, "בארי תלמיד כיתה ה', נולד וגדל בשכונת שפירא. הגענו לגור כאן ממש לפני שנולד. הוא לומד עם נתנאל ומאוד נהנה מהלימוד. אני מרגיש שאנחנו נתרמים כמשפחה מישיבת אורות שאול ומנוכחותה בשכונה. בחצי השנה האחרונה מרגישים את הרוח הטובה שהם הביאו איתם הנה. הישיבה נמצאת כאן ממקום של דיאלוג. בית מדרש עם חלונות פתוחים באופן דו כיווני לקהילה.

אחרי הלימודים פעם בשבוע כל ילדיי שהם תלמידי בי"ס, לומדים עם בחורי הישיבה. כרמל- תלמידת כיתה ב', נהנית מחברותא בתנ"ך יחד עם חברה ותלמיד מהישיבה. הבן הגדול שלי- איתן בכיתה ז'- מתכונן לבר מצוה עם תלמידי הישיבה ולומד איתם חובת התלמידים ובארי שלומד מדרש תנחומא. מתוך הקשר הזה, תלמידי הישיבה מתארחים אצלנו לעיתים קרובות ואני שמח בקשרים שנוצרו".

קובי ליכטנשטט, תלמיד כיתה ח', הלומד עם תלמידי הישיבה מספר על החוויה מנקודת מבטו, "אני לומד בכל שבוע עם שני תלמידי שיעור א'- אורי שיימס, איתו אני לומד מסכת מגילה ועם אלעד בראון אני לומד הלכות שבת. הלימוד עם בחורי הישיבה נותן לי אפשרות ללמוד בחברותא אחרי שעות הלימודים ובנוסף נותן לי מין אח, חבר בוגר לדבר איתו ולשתף אותו בכל מיני דברים. אני מרגיש מחובר לישיבה. בשבת אני יושב ליד בחורים ואני מצליח גם להכיר את הרבנים ככה".

הרב איתמר אלדר, מראשי הישיבה, אמר, "בשכונת שפירא ניתן למצוא מיקרוקוסמוס של כל החברה הישראלית הפועלת במרקם חיים משותפים בשכונה קטנה, שהיא מצד אחד תל אביב העיר הגדולה ומצד שני יש בה משהו מאוד חמים ונעים, מגובש וקהילתי. אנו שמחים על ההזדמנויות הטבעיות שהחיים כאן מייצרים ועל המפגשים המיוחדים בין תלמידי הישיבה לחבר'ה שאיתם הם לומדים".

יח"צ ישיבת אורות שאול