הרב שמואל אליהו
הרב שמואל אליהוצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עימות חריף התגלע הבוקר (חמישי) בשידור חי בגלי צה"ל בין רב העיר צפת, הרב שמואל אליהו, ובין המגישה ואשת התקשורת, אילנה דיין.

הרב אליהו התראיין בתכניתה של דיין על רקע הסערה שפרצה בעקבות ההחלטה להעניק את פרס ישראל בתחום הספרות התורנית לרב העיר רמת גן לשעבר, הרב יעקב אריאל.

בראיון טען הרב אליהו כי משיכה של בנים לבנים או של בנות לבנות היא לא נטיה גנטית אלא תופעה חברתית או תוצאה של טראומה ופגיעה. על פי נתוני המטפלים שעוסקים בבנים ובנות עם נטיות הפוכות גם בארץ וגם בעולם 80% מאלה שפונים לטיפול מקצועי זוכים להקים משפחה של בעל אשה וילדים שמחים ולא לסבול כל החיים בגלל הנטייה שלא טופלה.

הרב אליהו הזכיר מחקר שפורסם לפני מספר חודשים בכתב העת Science ובו דווח על דגימות DNA של יותר מ-470 אלף בני אדם שנבדקו על ידי חברת Biobank הבריטית ולחברת 23andMeInc האמריקנית. המחקר מצא כי אין קשר בין נטיה מינית להשפעה גנטית.

בהמשך טען הרב אליהו כי הניסיון של ארגונים הלהט"ב למנוע מהרב יעקב אריאל שליט"א לקבל את פרס ישראל זה טרור. "יש פה טרור. לוקחים אדם רב זכויות שאין מחלוקת על יצירתו הנפלאה ואומרים 'אתה אמרת את דעתך ואתה פסול לבוא בקהל'. זה פשוט טרור דעות. זה טרור מחשבה".

דיין, שזעמה על דברי הרב אליהו, השיבה לו "טרור זה לבוא ולומר לבן שלי אני אגיד לך איך לחיות ואיך לנהל משפחה. זה טרור".

לאחר מכן הוסיף הרב, "הארגונים הלהטבי"ם מנסים להשליט בכח את הדעה שלהם. רודפים כל מי שחושב אחרת מהם. הם גורמים נזק בעיקר לעשרות אלפי האנשים שיש להם נטיה שכזו וסובלים כי הם חושבים שאין תרופה לבעיה שלהם, ובאמת יש".

עוד אמר הרב אליהו: "אני לא אומר לעידו (נציג תנועת איגי שהשתתף גם הוא בשיחה) מה לעשות כי עידו לא פנה אלי. אני אומר למאות תלמידים אחרים שנמצאים במצב של עידו ופונים אלי ושואלים אותי 'כבוד הרב, מה לעשות? לוותר על אשה וילדים ומשפחה? ואני אומר להם 'לכו תטפלו'. וכל עשרות התלמידים האלו חוזרים אלי ומודים לי ואומרים לי 'תודה שהצלתי את החיים שלי'".

נזכיר כי הסערה פרצה בעקבות דברים שאמר הרב אריאל לפני מספר שנים, ביחס לזוגיות להט"בית, לפיהם אנשי קהילת הלהט"ב הם "נכים שסובלים מבעיה אמיתית שאותה יש לפתור באמצעות טיפולים נפשיים ותרופתיים".

הרב אריאל הוסיף אז: "התפקיד שלנו הוא לחזק את המשפחה. משפחה נורמטיבית זה אבא ואימא וילדים. משפחה לא נורמטיבית היא לא משפחה מסודרת ותקינה. יש לה בעיות פסיכולוגיות ואחרות".