מייק פומפאו
מייק פומפאוצילום: רויטרס

מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו, מגיב לפרסום 'הרשימה השחורה' של חברות בינלאומיות הפועלות ביהודה ושומרון על ידי מועצת זכויות האדם של האו"ם.

"מדובר במסמך מוטה וחד צדדי נגד ישראל. אני זועם על כך שהנציבה העליונה לזכויות אדם באו"ם, מישל באצ'לט, פרסמה את הרשימה. ארה"ב מתנגדת להפקת רשימה כזו או לפרסומה כבר שנים אחדות והפרסום רק מאשר את ההטייה האנטי הישראלית הבלתי פוסקת של האו"ם", אמר פומפאו.

הוא הוסיף כי ארצות הברית מביעה תמיכה בכל חברות האמריקניות שהוכנסו לרשימה.

"אנו קוראים לכל המדינות באו"ם לדחות רשימה זו, שהיא מסוג הדברים הפוגעים בניסיונות להשיג שלום במזרח התיכון, ומעודדים קמפיינים של חרמות וסנקציות תוך דה לגיטמציה לישראל", דברי פומפאו.

הבוקר (חמישי) תקף ג'ייסון גרינבלט, לשעבר שליחו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ למזרח התיכון,את פרסום הרשימה השחורה של עסקים הפועלים ביו"ש על ידי מועצת זכויות האדם של האו"ם.

"העובדה שהם עושים את זה עכשיו באמת מראה את פרצופו האמיתי של האו"ם", אמר גרינבלט בראיון לגלי צה"ל.

"אני חושב שמי שתומך בישראל צריך לעשות את הדבר ההפוך ולקנות יותר מוצרים מהחברות הללו", הוסיף גרינבלט.

לדבריו, "הציבור צריך לקחת את זה ברצינות ולהראות לאו"ם כמה זה מזעזע אותו".

אתמול פרסמה מועצת זכויות האדם של האו"ם פרסמה דו"ח שנוי במחלוקת, בו היא מפרטת 'רשימה שחורה' של חברות בינלאומיות הפועלות ביהודה ושומרון.

הרשימה מכילה 112 חברות שלטענת המועצה עוברות על החוק הבינלאומי בכך שהן ממשיכות לפעול בשטח. 94 מהחברות פועלת בשטח ישראל ועוד 18 פועלות בשש מדינות אחרות אך מקיימות קשרים הדוקים עם חברות הפועלות ביהודה ושומרון.

בדו"ח קובעת המועצה כי פעילויות החברות ב"שטחים הכבושים עוררו חששות מיוחדים לפגיעה בזכויות אדם". ראוי לציין כי לאזכור החברות במסמך אין שום משמעות מעשית מלבד שיסוי ארגוני החרם בהן.

בין החברות שנמנו הרשימה מצויות חברות בתחום התשתיות וכן כמה ענקיות תיירות בינלאומיות. לצידן נמצאות גם חברות ישראליות ביניהן בזק, סלקום, פרטנר, רמי לוי, פז, דלק והבנקים לאומי, דיסקונט ופועלים.