
נתונים שנאספו על ידי "ישראל היום" מצביעים על כך שמאז חודש אוגוסט 2019 הושקעו כ־24 מיליון שקלים, בסך הכל, בנושאים פוליטיים בפרסום בפלטפורמות של פייסבוק.
על פי הנתונים, שמביאים הבוקר ליאור פלג ויהודה שלזינגר, בשלושת החודשים האחרונים, עמוד הפייסבוק המושקע ביותר מבחינה כלכלית הוא של יאיר לפיד, שם שילמו לפייסבוק לא פחות מ־690 אלף שקלים לצורך קידום פוסטים פוליטיים.
במקום השני ניצב הדף של יו"ר כחול לבן, בני גנץ, עם השקעה של כ־470 אלף שקלים, במקום השלישי נמצא דווקא הדף של יו"ר העבודה־גשר־מרצ, עמיר פרץ, עם סכום של 453 אלף ש', ורק במקום הרביעי - עמוד הפייסבוק של ראש הממשלה ויו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, עם השקעה של כ־368 אלף ש'.
המפלגה שהוציאה הכי הרבה כסף על פרסום בפייסבוק היא כחול לבן, בפער עצום מהרשימות האחרות. יו"ר המפלגה, בני גנץ, הוציא מאז אוגוסט סכום של 2,464,054 שקלים, 109 אלף מתוכם רק בשבוע האחרון. מספר 2 ברשימה, יאיר לפיד, הוציא 1,958,507 שקלים מאז אוגוסט, מתוכם 109 אלף בשבוע האחרון.
בליכוד הוציאו כמעט שליש מהסכום הזה, כ־2.4 מיליון ש', בשקלול של עמודי הפייסבוק של צמרת המפלגה. עיקר הכסף הוקדש לעמוד הפייסבוק הפופולרי של ראש הממשלה, הנהנה מכ־2.5 מיליון עוקבים, לשם הושקעו כ־1.8 מיליון שקלים מאז אוגוסט.
גם ישראל ביתנו לא חסכה בפרסום בפייסבוק, מאז אוגוסט 2019 הושקע סכום של כ־576 אלף שקלים בעמוד הפייסבוק שלו בעברית, ונוסף על כך כ־170 אלף בעמוד הפייסבוק ברוסית.
יו"ר ימינה, נפתלי בנט, הוציא כ־38 אלף ש' מאז אוגוסט, ואיילת שקד, שהיתה יו"ר המפלגה בסבב הקודם, הוציאה כ־75 אלף ש'. בש"ס הוציאו על העמוד של היו"ר אריה דרעי כ־276 אלף ש', ובעמוד של יהדות התורה הושקע סכום צנוע של כ־28 אלף שקלים.