השלט שהוסר
השלט שהוסרצילום: ללא קרדיט

דובר עיריית תל אביב איתן שוורץ הסביר היום (שני) את החלטת ראש העיר רון חולדאי להסיר את שלטי אבו מאזן ואיסמעיל הנייה שנתלו על ידי ״הפרויקט לניצחון ישראל״.

בשלטים נראים אבו מאזן ואיסמעיל הנייה כשהם כנועים, יושבים עם הברכיים, עיניהם מכוסות ולצדם כתוב ״שלום עושים רק עם אויבים מובסים״.

״‫הציבור היהודי נפגע כשהוא רואה מול העיניים אימג׳ים שלקוחים מההיסטוריה שלנו שבהם ילדים יהודים בשואה עומדים מול קלגסים נאצים. כשאתה רואה את התמונות האלו יש פה קריאה לאלימות בוטה במרחב הציבורי״, טען דובר תל אביב ברשת כאן ב.

נווה דרומי, מנכ״לית פורום המזרח התיכון ומראשי ״הפרויקט לניצחון ישראל״, הזדעזעה לשמוע את השוואת הנייה ואבו מאזן לילדים יהודים בשואה. ״אני לא מבינה איך "יד ושם" לא יצאו נגד הראיון הזה. חובה להאזין, שוב, לאיתן שוורץ, השב ומדגיש בלי להתבלבל שעיסמאיל הנייה על הברכיים מזכיר לו ילד יהודי בשואה״.

דרומי הדגישה: ״זה לא רק עיוות מחריד של ההיסטוריה, זה תדלוק האלימות והשקר הפלסטיני״.