בדיקת דם לקורונה
בדיקת דם לקורונהiStock

לראשונה: מקרי מוות גם באיראן כתוצאה מוירוס הקורונה. משרד הבריאות בטהרן מסרכי שני אזרחים איראניים מתו בבית החולים בעיר קום לאחר שבדיקות ראשוניות העלו כי לקו בוירוס הקורונה.

דובר משרד הבריאות האיראני, קיאנוש ג'האנפור, אמר כי שני האיראנים "מתו עקב גילם המבוגר והעובדה שמערכת החיסון שלהם היתה חלשה במיוחד".

סגן שר הבריאות באיראן, קאסם ג'נבאביי, הוסיף כי "מדובר בשני המקרים הראשונים של נדבקים בוירוס הקורונה באיראן. לעת עתה אין לנו דיווחים על נדבקים נוספים מחוץ לעיר קום".

עם זאת, רשת BBC בפרסית הודיעה כי לפי דיווחים שונים 25 בני אדם נמצאים כעת בבידוד בבית החולים בקום, לאחר שגם הם חשודים כי לקו בוירוס הקטלני.

גם במדינות אחרות במזרח התיכון נרשמו כבר מקרי הידבקות, כאשר באיחוד האמירויות הערביות אותרו תשעה חולים בקורונה, כולם אזרחים סינים ובמצרים הצליח אדם שאובחן כחולה בוירוס להחלים אך הוא יישאר בבידוד מספר ימים נוספים.

מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום ג'בריסוס, אמר ביום שלישי כי הנתונים האחרונים מסין מראים על ירידה במספר הנדבקים בנגיף.