עופר שלח בראיון לשחור לבן בערוץ כנסתערוץ כנסת

ח"כ עופר שלח מכחול לבן התראיין למשה גלסנר ואבי בלום בתוכנית "שחור לבן" בערוץ כנסת והתייחס לאפשרויות של כחול לבן להקים ממשלה, לביקורות על חוסר האחידות בעמדות של חברי מפלגתו בשלל נושאים, ולתוכנית המאה.

שלח אמר כי כחול לבן רואה בתוכנית המאה בסיס למו"מ אך הדגיש: "אני מתנגד לצעדים מדינים חד צדדים. הסיפוח כמו שנתניהו מדבר עליו הוא צעד חד צדדי שיפגע ביכולת להגיע להסכם. תכנית המאה היא חזון, בסיס טוב למו"מ".

על השותפות עם הרשימה המשותפת: "הרשימות הערביות מעולם לא היו חלק מהממשלה, כי הם לא מוכנות לשאת באחריות הקולקטיבית. ממשלה צריכה לשאת למשל גם באחריות למבצע בעזה, הם לא יכולים לשאת בזה".

שלח לא פוסל שחלקים מגוש הימין יחברו לקואליציה בראשות כחול לבן: "גוש הימין לא מונוליטי כמו שהוא נראה כלפי חוץ. כשהמפלגות החרדיות רואות אפשרות שתהיה ממשלה בלעדיהן – זה מחזה שהן לא היו רוצות. אז אולי תתקבל אח"כ תמונה אחרת".