
משרד הבריאות הבהיר הערב (חמישי) כי הפרת צו בידוד ביתי, שניתן בשל סכנת התפשטות וירוס הקורונה, עלולה להסתכם באישום פלילי שתוצאתו עד 7 שנות מאסר אם נעשה במזיד ועד 3 שנות מאסר אם נעשה בהתרשלות.
אגף פיקוח ואכיפה במשרד הבריאות החל בפעילות אכיפה של הצו. בהודעת המשרד נכתב כי הוא ''רואה בציבור שנדרש לבידוד בית שותף מלא למניעת התפרצות המחלה בישראל.
"אנחנו משוכנעים שיגלו אחריות כלפי בני משפחתם, חבריהם, וכן כלפי אנשים חולים וחלשים בחברה ויצמצמו את הסיכון להדבקה".
מי שמעוניין לדווח על הפרה של בידוד בית יכול לעשות זאת דרך אתר המידע היעודי בנושא הקורונה של משרד הבריאות.

מוקדם יותר היום המיראו מיפן לישראל 11 הנוסעים הישראלים שלא נדבקו בנגיף הקורונה ופונו מאוניית "דאימונד פרינסס".
צוות שגרירות ישראל בטוקיו מלווה באנשי משרד הבריאות המתינו לנוסעים על הרציף, ולאחר מכן הם המריאו במטוס ייעודי מטעם חברות הביטוח.
עם הגיעם לנמל התעופה בן־גוריון, מחר לפנות בוקר, יועברו הנוסעים באמבולנסים לבית החולים שיבא בתל השומר, ושם יאושפזו בבידוד לבדיקות.
ארבעת הנוסעים הישראלים שנדבקו בנגיף נשארו ביפן לטיפול רפואי. מצבם של הארבעה מוגדר קל.








