דן בניה סרי
דן בניה סריצילום: יחצ

אקו"ם, האגודה הישראלית השומרת על זכוסיות היוצרים, הכריזה היום (שלישי) על הזוכים בפרס אקו"ם לשנת 2019-20 בתחומי המוזיקה הקונצרטית, הספרות והשירה.

פרס ע"ש דליה רביקוביץ' על מפעל חיים יוענק לסופר דן בניה סרי ופרס ע"ש פאול בן חיים על מפעל חיים למלחין בתחום המוזיקה הקונצרטית יוענק השנה לעודד זהבי.

בנוסף יוענקו פרסים לעידוד פרסום היצירה וכן פרס מיוחד מטעם הדירקטוריון אשר יוענק למשורר והסופר אמיר אור.

בחירת הזוכים נעשית על ידי חבר שופטים מקצועי, המורכב מיוצרים בולטים, מבקרי תרבות ואנשי התעשייה על פי שיקולי איכות ולא כמות או הצלחה מסחרית, עובדה ההופכת את פרס אקו"ם למשמעותי ובעל ערך עבור היוצרים.

טקס הענקת הפרסים לזוכים בתחומי המוזיקה הקונצרטית, הספרות והשירה יתקיים ביום שני ה- 16 במרץ, בבית היוצר של אקו"ם, האנגר 22 בנמל ת"א, בהנחיית דורי בן זאב ובהשתתפות אנסמבל גלעד אפרת.