
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (שלישי) דיון בראשותו בנושא היערכות המשק להשלכות נגיף הקורונה בלשכת ראש הממשלה בירושלים.
נתניהו אמר בדיון "אנחנו קיימנו היום ישיבה מיוחדת שמטרתה לטפל בהיערכות שלנו בנושא הקורונה, מבחינת המשק, גם הציבורי וגם הסקטור הפרטי, וקיבלנו החלטות. היד בטוחה על ההגה. אנחנו מקיימים ישיבות מדי יום ויש חלוקה מאוד מסודרת של תחומי האחריות, ניהול וגיבוי.
''אני מבקש מאזרחי ישראל להישמע להנחיות שאנחנו נותנים. נפעל יחד בדרך הזאת ונעבור את המשבר הזה", הדגיש ראש הממשלה.
"אני ביקשתי להיערך בצורה הבאה - האחריות על ההתארגנות הבין-משרדית היא אצל ראש המל"ל, המטה לביטחון לאומי, וההיערכות לגבי הנושאים הפיננסיים והכספיים תרוכז אצל משרד האוצר. אני רוצה להודות לנציגי הסקטור הפרטי שהגיעו הנה היום וגם לנגיד בנק ישראל. אנחנו נמשיך לעדכן את הציבור. המדיניות שלנו היא אחת - היערכות יתר ולא היערכות חסר ומעל הכל זהירות ולא היסטריה", כתב.
ראש המל"ל מאיר בן שבת אמר בדיון "אנחנו מתכנסים מדי יום להערכות מצב יומיות כדי לעקוב אחר המגמות בעולם וביחס לישראל. מתקיים תהליך מסודר בשיתוף כל משרדי הממשלה כדי לאפשר שליטה, סנכרון ותיאום מירבי בין כל הגורמים. צריך לומר שאנחנו זהירים, אבל לחלוטין לא היסטריים. הכל תחת שליטה, בשום שכל, בהערכת סיכונים מתמדת.
''משרד הכלכלה מנהל את החמ"ל שעוקב אחר ההשלכות על הכלכלה. אנחנו מקיימים קשרים גם עם נציגי הסקטור הפרטי. בסך הכל צריך לומר - יש שיתוף פעולה יוצא מן הכלל. אנחנו בתחומים הללו נמצאים על קרקע יציבה למרות אי הוודאות שקיימת באשר להתפתחות הדברים", סיפר בן שבת.
נשיא התאחדות התעשיינים ד״ר רון תומר אמר ''אני מבקש להודות לרה״מ על הנחייתו המפורשת לצרף את התעשייה והמגזר הפרטי לניהול המשבר המורכב. התעשייה הישראלית עומדת לצד הממשלה במטרה להבטיח רציפות תפקודית בכל תרחיש. במקביל, אנחנו פועלים מול המשרדים הכלכליים במטרה להבטיח רשת ביטחון כלכלית למגזר הפרטי כדי לאפשר את המשך הפעילות הכלכלית״.
בדיון הנחה נתניהו כי השליטה הפיננסית באירוע היא תחת אחריות משרד האוצר, ובתיאום עם המל"ל. משרד האוצר יעסוק באופן תחזוק המערכת הפיננסית ובניית נוהל להתמודדות מתמשכת עם השלכות המצב על המשק הישראלי, כולל תהליך הפיצוי.

