ג'ו ביידן, סגן נשיא ארצות הברית לשעבר, ניצח הלילה (ראשון) בפריימריז של המפלגה הדמוקרטית בדרום קרוליינה.
מתוצאות רשמיות עולה כי ביידן זכה ב-48% מהקולות. למקום השני הגיע ברני סנדרס שזכה רק ב-20% מהקולות.
זהו ניצחונו הראשון של ביידן במרוץ הדמוקרטי, אחרי שורת כישלונות שגרמו לרבים להספיד את הקמפיין שלו. ביידן הגיע למקום הרביעי באייווה והחמישי בניו המפשייר, אך להתברג למקום השני בנבאדה לפני שבוע, מה שהעניק לו מעט מומנטום לקראת ההצבעה בדרום קרוליינה.
"רק לפני ימים ספורים התקשורת והפרשנים הכריזו שהקמפיין שלנו מת. בזכותכם, הלב של המפלגה הדמוקרטית, בדיוק ניצחנו וניצחנו בגדול. אנחנו בהחלט חיים", אמר ביידן בנאום בפני תומכיו לאחר הניצחון.
ביידן הוסיף כי "הקמפיין שלנו ממריא, אז תצטרפו אלינו".
סקרי דעת קהל שנערכו בקרב המצביעים שהגיעו לקלפיות הראו כי רבים מבין הבוחרים תומכים בביידן, וכמעט שמונה מתוך כל עשרה שהשתתפו במדגם של סוכנות הידיעות רויטרס אמרו כי יש להם דעה חיובית על ביידן.
ברשת CNN העריכו עוד לפני תחילת ספירת תוצאות האמת כי ביידן יזכה בלפחות 14 מבין 54 הצירים של דרום קרוליינה.