נפתלי בנט
נפתלי בנטצילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

שר הביטחון נפתלי בנט מבהיר היום (רביעי) כי יחתום על תעודת החיסיון הקשורה לתיקי ראש הממשלה בנימין נתניהו, רק לאחר שהפרקליטות תנסח אותה מחדש על פי הנחייתו.

תעודת חיסיון מאפשרת לפרקליטות להסתיר חומרים שנאספו במהלך החקירה ומסירתם לנאשמים עלולה לחשוף מידע ביטחוני רגיש.

לפני מספר שבועות ביקשה הפרקליטות משר הביטחון להטיל חיסיון על חומר מסווג בתיקי ראש הממשלה. בנט בחן את החומרים והחליט כי החיסיון שמבקשת הפרקליטות פוגע ביכולתו של נתניהו להגן על עצמו במשפט, ללא צידוק ביטחוני מתאים.

משכך החליט בנט לצמצם את היקף החיסיון והנחה את גורמי המקצוע לנסח תעודת חיסיון חדשה. שר הביטחון הבהיר כי יחתום על התעודה רק לאחר שהיא תתקבל בנוסח המחודש בהתאם לדרישתו.

נציין כי הפרקליטות ביקשה להוציא שלוש תעודות חיסיון בתיקי נתניהו, מהשר לביטחון הפנים גלעד ארדן, משר האוצר משה כחלון ומשר הביטחון נפתלי בנט. בנט היחיד שטרם חתם על התעודה ודורש לשנותה.

מלשכת שר הביטחון נמסר: "מדובר בהדלפה מכוערת במטרה להפעיל לחץ פסול על שר הביטחון. ללשכתו של שר הביטחון, נפתלי בנט, אכן הגיעה לפני מספר שבועות בקשה מהפרקליטות להטיל חיסיון על חומר מסווג שקשור בתיקי ראש הממשלה נתניהו.

"בהתאם לסמכותו, בחן השר את החומרים והגיע למסקנה כי היקף החיסיון המבוקש אינו מוצדק, וכי יש בו כדי לפגוע ביכולתו של ראש הממשלה נתניהו להגן על עצמו במשפט, ללא צידוק ביטחוני מתאים.

"משכך, צמצם השר את היקף החיסיון והנחה את גורמי המקצוע לנסח תעודת חיסיון חדשה, וזאת מבלי ששוחח על כך עם ראש הממשלה או אנשיו.

"הדלפת השיח לתקשורת במטרה להפעיל לחץ לא תצלח, שכן השר איננו חותמת גומי של הפרקליטות.
השר בנט יחתום על התעודה רק בנוסח המחודש, התואם את הנחייתו", לשון התגובה.