
שליחי חב"ד במולדובה, המדינה הענייה ביבשת, הביאו כמידי שנה את שמחת חג הפסח ליהודי הרפובליקה.
האירועים החגיגיים בפורים התקיימו בצל הגבלת הטקסים הדתיים במדינה להתכנסות של 50 משתתפים לכל היותר.
מרבית היהודים השתתפו באירועים כבעבר, אך חלה ירידה במספר המשתתפים המבוגרים, בגלל הסיכון הגבוה שלהם להידבקות בקורונה.
השנה נערכה לראשונה מסיבת פורים גם בחבל הבדלני טרנסניסטריה, שבו מתגוררים כמאה יהודים, בהובלתם של הרב שמואל ורעייתו חיה זלמנוב.
מלשכתו של נשיא החבל המורד, ואדים קראסנולסקי נשלח מכתב ברכה ועידוד לקהילה. "החשש נמצא, זו שיחת היום, אבל לא יכולנו לשבת בבית. הרגשנו צורך לאחד את הקהילות ולהביא אליהן את שמחת החג. אנשים אמרו לנו שיצאו אופטימיים ומחוזקים. קהילתיות היא דרך חשובה להעביר את הדכדוך", אמר הרב מנדי אקסלרוד, שהוא ורעייתו חיה ארגנו את המסיבות לקהילת קישינב הבירה.
אירועים נוספים התקיימו לסטודנטים מישראל הלומדים בקישינב וכמו כן נערכה קריאת מגילה בבית הכנסת המרכזי בכל שעה עגולה וחולקו משלוחי מנות שהושארו מחוץ לבתיהם של יהודים מבודדי קורונה.
בקהילה היהודית במולדובה, בהנהגתו של רבה הראשי הרב יוסף יצחק אבלסקי חוששים כעת מחג הפסח הקרב: אל המדינה אמורים להגיע, כבכל שנה, 4 אברכים וכן 10 בחורים כדי לערוך את לילות הסדר, אך מולדובה אסרה על זרים להיכנס לתחומה.