
לאור ריבוי הנדבקים בנגיף הקורונה ממליצה המשטרה להורות על הטלת סגר מוחלט על היישוב קרית יערים (טלזסטון).
שר הבריאות יעקב ליצמן אישר כי הדברים נשקלים ברצינות כשהבהיר בגלי צה"ל כי משרד הבריאות שוקל להטיל סגר על אחד היישובים בארץ.
במוצאי השבת האחרונה התגלה הנגיף אצל שבעה בני משפחה, מה שגרם לכ-1600 תושבים להיכנס לבידוד ביתי.
ממועצת קרית יערים נמסר כי "המועצה ומשרד הבריאות יחד עם פיקוד העורף קיימו היום דיונים החל משעות הבוקר, ולאחר מכלול הנתונים שעלו, הוחלט שאין שינוי בהוראות שניתנו עד היום ממשרד הבריאות, שאלו שהיו בקרבת החולים יכנסו לבידוד, ובשלב זה הוחלט שאין סיבה להטיל סגר על קרית יערים יותר משאר ערי הארץ, המועצה ומשרד הבריאות ימשיכו לקיים דיונים כל העת בהתאם להתפתחויות".
ראש מועצת קרית יערים יצחק רביץ קרא לתושבים לציית לכל הנחיות משרד הבריאות, ''לצערנו בשעה האחרונה התגלתה חולה נוספת מהישוב. בשעות הקרובות תצא הודעה ממשרד הבריאות. בשם משרד הבריאות אני פונה ומבקש בכל לשון של בקשה, כל מי ששהה במקומות שפורסמו בימים האחרונים, שיכנס לבידוד ביתי בלי שום הוראת היתר".
רביץ הוסיף "זה לא משחק, ואנחנו חייבים לקחת ברצינות את הדברים. זו הדרך היחידה למגר את המגיפה. אם ישמר הבידוד ובכלל אם נשמור על הכללים שפרסם משרד הבריאות, נוכל לעצור את המגיפה".
הערב גם פנה ראש מועצת קרית יערים, יצחק רביץ, למשרד הפנים בבקשה לקבל סיוע תקציבי לאור המצב שאליו נקלעה המועצה ובידודם של כ-1,500 תושבים.
בהנחיית שר הפנים ובשל הצורך במתן מענה מיידי, פעלו מנכ"ל המשרד, מרדכי כהן ואגף התקציבים במשרד הפנים לזירוז ההליך הביורוקרטי ושיחררו תקציב ראשוני בגובה של כ-500 אלף שקלים שיסייע למועצה אל מול המצוקה התזרימית שבה היא שרויה.
