
הממשלה אישרה הלילה (שלישי) תקנות לשעת חירום הכוללות את הפעלת הכלים הדיגיטליים שיסייעו במאבק נגד התפשטות נגיף הקורונה.
התקנות אושרו פה אחד בדיון טלפוני בהשתתפות הייעוץ המשפטי. מוקדם יותר הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הממשלה תאשר את התקנות כדי לאתר את מיקום החולים בניסיון לעצור את המגיפה. מדובר בכלים דיגיטליים למשך 30 יום.
על פי התוכנית, שב"כ יעקוב אחר חולי קורונה מאותרים והמסלול שעשו עד שנכנסו לבידוד או אשפוז. הטכנולוגיה תאפשר לשב"כ לזהות את האנשים שנמצאו בטווח הידבקות מהחולה לאורך מסלול התנועה שלו, וכך ניתן יהיה לדווח להם ישירות למכשיר הטלפון שנחשפו למחלה ושעליהם להיכנס לבידוד או להיבדק.
אתמול (שני) התכנסה ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, בראשות ח"כ גבי אשכנזי, כדי לדון בבקשת הממשלה להסמכת שירות הביטחון הכללי לסייע במאמץ הלאומי לצמצום התפשטות נגיף הקורונה, אך לא אישרה את הצעד משום שלא קיבלה חוות דעת מקצועית בנושא. בעקבות כך הוחלט להעביר את המהלך למסלול של תקנות שעת חירום.
