אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: ISTOCK

רביצת הילדים בבתים בשילוב מיעוט היציאה החוצה לא מסייעת במיוחד להתמודדות עם סכנות האינטרנט. גלעד גרוסמן, סמנכ"ל שיווק בנטספרק, נותן מספר טיפים להורים.

את סכנות המסכים מחלק גרוסמן לשני אפיקים מרכזיים: סכנת ההתמכרות וסכנת התכנים. "ילדים יושבים זמן רב מול האינטרנט שהוא ממכר ומעניין", אומר גרוסמן. "ילדים וגם הורים יכולים לשבת שעות מול המחשב, זה לא בריא שכלית, רגשית ונפשית וחשוב לשלוט על הדבר".

"הבעיה השנייה היא החשיפות לאתרים שונים באינטרנט. בימים כאלה של הרבה זמן פנוי ילדים נכנסים לאתרים שלא הכירו בעבר. הם מתבקשים להגיע לעבודות מבית הספר דרך האינטרנט, ולא תמיד הם רק שם. לא תמיד הם מגיעים רק לחומרים הרצויים, וצריך להגן על הילדים".

גרוסמן מדגיש כי הצעד הראשון להגנת הילדים מתחיל בשיחה איתם. "צריך לדבר עם הילדים, שיבינו. ילד ששומע מההורים את הסיבות לצורך בהגנה מבין למה מגבילים אותו. כך מגיעים להבנות לגבי פרק הזמן שהילדים ישבו מול המסכים ולגבי האתרים שבהם הם יהיו, כך מתחשבים בזמנים שנצרכים לטובת עבודות בית הספר וכו'. חשוב לדעת מה מגבילים".

עוד מעיר גרוסמן ומציין כי חשיבות יש גם בבחירת התכנה המסננת ומגבילה. "צריך לוודא שמגבילים בצורה שילדים לא יכולים לעקוף. כידוע ילדים היום מאוד טכנולוגיים והם יודעים איך לעקוף את התכנות, הם מדברים על זה ביניהם. לכן חשוב להתקין מערכת על המכשיר עצמו בצורה שאינה מאפשר לעקוף את הוו'יי-פיי".

יצוין כי בנטספרק הוחלט להעניק חודש מתנה למבקשים להתחבר בימים אלה של הצטופפות הילדים ובני הנוער לאורך שעות רבות מול המסכים השונים.

ובאשר לאופן שבו ניתן להסביר לילדים את הסכנות, מחלק גרוסמן את המשימה לגילאים שונים. בעוד לילדים קטנים ההסבר מורכב יותר ואותו הוא מדמה להסבר על הצורך בהתרחקות ממתקים, הרי שלגילאים המבוגרים יותר הסבר מפורט וברור יוכל לסייע.

"את הילדים הקטנים צריך להעסיק בדברים אחרים, שזה לא יהיה מול הפנים שלהם כל הזמן. מול ילדים גדולים יותר, בגילאים שבהם יש להם את היכולת לעקוף מגבלות טכנולוגיות, יש צורך בעבודה חינוכית, להסביר את הסכנות ולהשקיע זמן בהסברה", אומר גרוסמן הסבור כי מניעה מתחילה בהבנת הסכנה והנזקים שיכולים להיגרם. "המודעות היא השלב הראשון".

לרכישה היכנסו לאתר

למימוש ההטבה מיוחדת לגולשי ערוץ 7 , הזינו קוד קופון: FREEMONTH