
צה״ל, משרד הביטחון ומשרד האוצר החליטו בצעד משותף להקדים את מתן תגמולי המילואים ליום רביעי בשבוע הבא, ה-1 באפריל 2020, טרם חג הפסח.
בצה"ל מציינים כי לאור התפשטות הנגיף צומצמו היקפי השירות הפעיל במערך המילואים בצה״ל, בוטלו משימות לא חיוניות ולא מבצעיות, בוטלו אימונים וצומצמו תעסוקות מבצעיות. לצד זאת, בוצע גיוס משרתי מילואים לסיוע במאמץ הלאומי.
לאור הנחיות אלו וברקע נתוני אחוזי משרתי המילואים הנמצאים בחל״ת ממקום העבודה, חוק המילואים תשס״ח- 2008 קובע כי חייל מילואים זכאי לתגמולים בשל שירות המילואים שביצע, וזאת במטרה להוקיר את חיילי המילואים המבצעים שירות מילואים פעיל וארוך בצה״ל.
הימים שיימנו לצורך בדיקת הזכאות לכלל התגמולים יהיו על בסיס שנה קלנדרית. התגמולים משולמים בכל שנה ישירות לחשבון הבנק האישי של כל משרת מילואים.
"בצעד זה, צה"ל מבקש להוקיר את מערך המילואים על השליחות, רוח ההתנדבות ותרומתו לביטחון מדינת ישראל", נאמר בהודעת צה"ל.

