נתניהו הודיע: ישראל בדרך להסגר מלאלע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (ו') שורת דיונים מקצועיים בעניין המשך הצעדים להתמודדות עם משבר הקורונה בנושאי ההצטיידות והרכש וכן היערכות לקראת הסגר.

נתניהו הנחה להיערך להידוק משמעותי של הגבלות התנועה באופן שיצמצם אף יותר את מספר השוהים מחוץ לבית כדי למנוע את התפשטות מגפת הקורונה.

משרד האוצר יגבש מתווה לצמצום נוסף של העבודה במשק. כמו כן, ראש הממשלה הנחה להגביר את האכיפה ברשתות המזון ובפארמים כדי להבטיח שמירת מרחק, חיטוי והקפדה על הוראות משרד הבריאות.

ראש הממשלה ציין בדיון שאם לא נראה שינוי בשיעור הנדבקים ביומיים הקרובים לא יהיה מנוס מהטלת הסגר. התכניות החדשות להידוק הגבלות התנועה יוצגו לראש הממשלה ולשרים במהלך 48 השעות הקרובות.

במוצ"ש יתקיים הדיון הכלכלי בנושא התכנית המקיפה לסיוע כלכלי למשק. בדיונים היום השתתפו שרי האוצר, הבריאות, הביטחון, האנרגיה, הפנים, ביטחון הפנים, ראש המל"ל, מנכ"לי משרדי רה"מ, הבריאות והאוצר, נגיד בנק ישראל, היועמ"ש לממשלה, מ"מ המפכ"ל וגורמים נוספים.

מניין החולים שנפטרו מנגיף הקורונה בישראל עלה אחר הצהריים (ו') ל-12, בעקבות פטירתם של שני חולים בבתי החולים וולפסון ורמב"ם.

מניין הנדבקים בנגיף עומד כעת על 3,035 - עלייה של 540 חולים שאובחנו ביממה האחרונה. מצבם של 49 מהם מוגדר קשה, 60 במצב בינוני ומספר המחלימים עומד כעת על 79. בבית החולים וולפסון בחולון מאושפז חולה בן 45 ללא מחלות רקע במצב קשה אך יציב