ילדים מיוחדים ובעלי מוגבלויות ממודיעין עילית התפללו לרפואתו של מייסד ונשיא 'איחוד הצלה' אלי ביר המאושפז בבית חולים במיאמי לאחר שלקה בקורונה.
תיעוד מהתפילה המרגשת הועבר לרעייתו של ביר, שהתרגשה והביעה תקווה שתפילת הילדים "תבקע את שערי השמים" ותביא מזור לבעלה המורדם ומונשם כחלק מהפרוטוקול לטיפול בחולי קורונה הסובלים מקשיי נשימה.
לאור החלטת משרדי הבריאות והחינוך להפסיק את הלימודים גם במסגרות החינוך המיוחד, הורים רבים במגזר החרדי ובמגזר הכללי מתקשים בימים אלו להתמודד עם העובדה שהילדים הללו שוהים בלי מסגרת חינוכית מסודרת.
ועדת החינוך של הכנסת דנה השבוע בנושא ובדיון נשמעה הקריאה להחריג את החינוך המיוחד מההחלטה הגורפת על ביטול הלימודים.
עמותת 'נותנים' מפעילה בהתאם להוראות הגורמים המוסמכים מועדוניות ברחבי העיר מודיעין עילית, כאשר בכל מועדוניות שוהים לא יותר מחמישה ילדים. מתנדבות הארגון שהוכשרו לכך מפעילות את הילדים במועדוניות ומאפשרות להורים מספר שעות של טיפול בילדי המשפחה האחרים.
כאות הכרת הטוב לנשיא ומייסד איחוד הצלה אלי ביר שעוזר רבות לחינוך המיוחד, יזמו ב'נותנים' את התפילה המרגשת שנשאו הילדים לשלומו בתקווה שבקרוב יבשרו הרופאים בארה"ב על הטבה במצבו.
