ישראל אייכלר
ישראל אייכלרצילום: קובי ריכטר/TPS

בעקבות משבר הקורונה פנה ח"כ ישראל אייכלר לשר האוצר משה כחלון בבקשה להקפיא את שוברי התשלום לקבלנים שטרם התחילו את הבנייה או שהפסיקו לבנות בשל התפרצות הנגיף.

במכתב מספר ח"כ אייכלר כי "השבוע קיבלו אזרחים שזכו ב'מחיר למשתכן' הודעה מהקבלן שהתקבלו היתרי הבניה וכי כבר בשבועות הקרובים יישלחו אליהם השוברים לתשלום".

"בפועל הבניה מוקפאת, גם אם לא רשמית. לכן אין שום הצדקה להתחיל לשלם או להמשיך בהעברת תשלומים לקבלנים שאינם מתקדמים בבניה. בפרט שרבים מאזרחי ישראל יצאו לחל"ת כפוי בשל משבר הקורונה''.

כאמור, אייכלר ביקש להורות על הקפאת התשלומים. "במצב כזה ברור שאזרחים רבים לא יוכלו לעמוד בתשלומים לקבלנים. בתקופה חריגה זו יצא שכרם של מגרילי הדירות במחיר למשתכן – בהפסדם בהוצאת משכנתאות יקרות יותר ובתשלומים יקרים יותר, תוך סיכון שהבנק כלל לא יאשר משכנתא בתקופה הקרובה בשל היעדר הכנסות וכדו'.

"לאור האמור אבקשך להורות על הקפאת ודחיית התשלומים לקבלנים שטרם התחילו את העבודה בשטח, או שהפסיקו את עבודתם בגלל המצב עד לסיום המשבר", סיים אייכלר את מכתבו.